Vizita din Vâlcea a premierului Ludovic Orban, puternic contestată de Marcel Ciolacu

Președintele PSD și al Camerei Deputaților, deputatul Marcel Ciolacu, a criticat azi, 12 septembrie, vizita de lucru și partid de o zi a premierului liberal în județul Vâlcea. Redăm declarația sa:

“Ce mai caută Orban la Vâlcea?!
Dincolo de gogoșile electorale, trebuie să îi privească în ochi pe vâlceni și să le spună de ce le-a distrus speranțele că vor avea și ei apă curată!
Pentru că asta a făcut domnul Orban, împreună cu ministrul Boloș și coafeza pe care a plantat-o să se ocupe de fondurile europene!
Operatorul de apă local avea la cheie proiectul de dezvoltare a infrastructurii de apă și apă uzată din județul Vâlcea!!!
Ce face Guvernul?! Ce știe mai bine: îl blochează prin tot felul de tertipuri administrative.
Să ceri acum revizuirea documentației printr-un acord prealabil este crimă politică și administrativă!
Astfel, nu putem vorbi de obținerea unei finanțări nerambursabile pentru județul Vâlcea, ci de întoarcerea în timp în etapa preliminară de depunere a unui proiect.
Cu alte cuvinte, nu vorbim de obținerea unei finanțări nerambursabile, ci dimpotrivă de RESPINGEREA documentației deja elaborate la nivelul județului Vâlcea, ELIMINAREA din proiect a unor localități, REVIZUIREA indicatorilor tehnico economici și RELUAREA procedurilor deja parcurse pană în acest moment.
Acest acord este așadar UN MARE PAS ÎNAPOI pentru județul Vâlcea! Guvernul PNL a eliminat dreptul de conectare la rețeaua de alimentarea cu apă și canalizare a unor comunități din județul Vâlcea și a pus noi opreliști în obținerea finanțării atât de mult așteptate în teritoriu.
Să vă fie rușine!”.