Deputatul Eugen Neață și președintele CJ Vâlcea Constantin Rădulescu aduc venituri importante familiilor din zona Berbești

În plină campanie electorală candidații social democrați la primăriile din zona Berbești au primit un ajutor nesperat pentru a aduce cât mai multe voturi taberei social democrate. Președintele Cosniliului Județean Vâlcea, energicul Constantin Rădulescu, are sloganul “Bine faci, bine găsești!”.

În spiritul acestei sintagme a solicitat deputatului Eugen Neață să ajute și populația din zona minieră Berbești și să încerce extinderea “Legii Neață” promulgate acum trei ani.
Parlamentarul social democrat a dus o luptă titanică în Parlament. A redactat un proiect de lege impecabil, a convins colegii din comisiile de specialitate să și dea votul, și apoi în plen să voteze această lege. A modificat de fapt propria lui lege extinzând beneficiile acesteia pe o zonă mai mare și a reușit.
Joi, 10 septembrie 2020, a fost promulgată modificarea legii supranumită Eugen Neață, de pensionare cu doi ani mai devreme a celor care au locuit mai mult de 30 de ani în regiuni cu poluare remanentă. Printre ele, Râmnicu Vâlcea și împrejurimi și, începând din 10 septembrie 2020, Berbești și localitățile din jur, pe o rază de 8 kilometri.
Oficial, documentul semnat de președinte Iohannis se numește „Decret privind promulgarea Legii pentru modificarea alin. (5) al art. 65 din Legea nr. 263/2010 privind sistemul unitar de pensii publice (PL-x 332/10.10.2017)”. Pentru a beneficia de această facilitate, locuitorii din Râmnicu Vâlcea și din Berbești, inclusiv cei aflați în jurul acestor localități, pot cere la Evidența Populației adeverințe care să ateste că au locuit în zonă peste 30 de ani și să o depună împreună cu dosarul de pensionare mai devreme cu doi ani decât vârsta standard. Vor primi pensie întreagă, cu doi ani mai devreme acest lucru ajutând bugetele a mii de familii vâlcene.
“Am vizitat în această perioadă localitatea Berbești și m-am bucurat să văd că lumea știe deja cum funcționează amendamentul făcut la lege, cine are dreptul să recurgă la el, de unde și ce documente se depun pentru a primi pensie întreagă înainte cu doi ani de vârsta standard de pensionare.
Le urez succes tuturor celor care se decid să aplice pentru a primi acest beneficiu obținut ca urmare a legii pensionării anticipate”, a declarat parlamentarul social democrat, principalul susținător al președintelui CJ Vâlcea, Constantin Rădulescu. (T.G.)