Primăria Tetoiu anunţă decesul politic al primarului ANTONIE LUCIAN

Nu o să înţeleg niciodată încăpăţânarea liberalilor de a desemna candidaţi la funcţia de primar pe unii oameni care au pierdut procese cu ANI sau DNA şi care se află în imposibilitatea legală de a fi validaţi în această funcţie. Au făcut acest lucru şi acum 4 ani şi au făcut acest lucru şi la aceste alegeri, și nu vorbim numai de Vâlcea.

Despre situaţia controversatului ipochimen care a făcut avere în funcţia de primar Antonie Lucian scriam, încă din 22 mai 1988:
“Nu este singurul edil care profitând de funcția sa a ajutat rude apropiate, în cazul de față propriul copil, să devină angajat la primărie și subalterna sa.
Pe Lucian Antonie însă Agenția Națională de Integritate l-a executat profesionist dovedind că acesta a semnat personal actele administrative care au dus la angajarea copilului său.
“Antonie Lucian, Primar al comunei Tetoiu, Județul Vâlcea – a fost declarat în CONFLICT DE INTERESE ADMINISTRATIV
În perioada exercitării mandatului de primar 2012 – 2016 a semnat acte administrative care au avut ca rezultat încadrarea fiicei sale în funcția publică de consilier, clasa I, grad profesional debutant în cadrul Compartimentului Urbanism.
Astfel, persoana evaluată a încălcat dispozițiile art. 70, art. 71 și art. 76 din Legea nr. 161/2003 și ale art. 75, lit. a) din Legea nr. 393/2004”.” (https://evenimentvalcean.ro/primarul-din-tetoiu-si-a-angajat-ilegal-fata-la-primarie/).
Ulterior, primarul a pierdut, aşa cum era logic procesul cu ANI deoarece în mod evident încălcase legea. Dar nu a renunţat la mandat aşa cum spunea decizia instanţei, ci a făcut recurs, pentru a trage de timp şi a mai încasa câteva luni sau ani salariul de primar la decizia Curţii de Apel. În urmă cu câteva zile Instanţa supremă a dat, în 9 septembrie (ataşăm facsimil la articol) sentinţa definitivă şi a respins recursul primarului Antonie. Acesta are, de acum, interdicţie pe o perioadă de trei ani, de a mai ocupa funcţii publice sau administrative.
El va rămâne însă pe buletinele de vot deoarece, conform legii, acestea nu mai pot fi modificate şi va fi candidat în 27 septembrie.

Ce trebuie să ştie alegătorii din Tetoiu

Dacă îl votează pe Antonie Lucian îşi bat joc şi de lege şi de comună. Chiar dacă prin absurd acesta ar câştiga alegerile nu va fi validat ca primar din cauza acestei decizii definitive şi irevocabile a instanţei. Postul nu va fi ocupat pentru că nu va putea depune jurământul, consilierul care va fi ales viceprimar va primi şi atribuţiile de primar pe o perioadă determinată iar Guvernul va trebui să organizaze alte alegeri, locale, parţiale ,în comuna Tetoiu. Costul acestor alegeri va fi suportat din bugetul local al localităţii deci din banii plătiţi de locuitorii comune drept taxe şi impozite.

Ce spune Primăria Tetoiu

Pe pagina de facebook a Primăriei Tetoiu a fost publicată, sâmbătă, 12 septembrie, următoarea postare:

ANUNȚ IMPORTANT!!!
Domnul primar, Antonie Lucian, a pierdut procesul cu ANI!!
Vrem să vă mulțumim pentru susținerea dvs. și să notam, principalele reușite ale edilului dvs, al comunei Tetoiu:
-să fie alături de dvs;
-să vă sprijine;
-să favorize mai multe firme în cazul lucrărilor publice;
-să ofere diferite spații și proprietăți ce aparțin primăriei, bineînțeles contra unor sume infime de bani (din păcate, în anumite cazuri acest lucru nu a mai fost posibil din cauza sumelor neoficiale);
-să achiziționeze mai multe proprietăți în scop personal (majoritate în jud. Dolj);
-să angajeze fiica dânsului în această instituție, oferindu-i un salariu lunar, chiar dacă nu a existat posibilitatea de a fi prezentă în primărie și la cererea dvs.
Fără sprijinul dvs, aceste lucruri nu erau posibile și vă mulțumim încă odată pentru susținerea dvs.!
Dosarul in care a fost anchetat domnul primar, Antonie Lucian, este: 4701/2/2018, căutându-l pe site-ul oficial http://www.scj.ro , secțiunea Ședințe și dosare -> Căutare dosare și părți”.

Ce comentează localnicii la această postare?

Păi comentează cam aşa:
Daniela Vasiloiu Totuși, noi, cetățenii, nu știm dacă totul este adevăr sau zvon. Da, am auzit multe, dar n-am văzut nici-un rezultat și normal dacă a pierdut procesul și se află in incompatibilitate, ce caută în campanie? Cred eu, noi cetățenii suntem îndreptățiți să știm adevărul!
Nicolae Antonie, Da. Primăria Tetoiu aveți dreptate, dar domnul fost primar a avut grijă să lase urmași pentru a continua activitatea infracțională creată de el și apropiații lui, domnilor Antonie Dan(MUCEA) și Ciovica Victor(CONTUAR).
Emil Antonie Fostul primar, Antonie Lucian, a confundat primăria cu proprietatea lui și, de aceea, a ciupit cât a putut, comuna a lăsat-o în mizerie, cum alta nu e și mai are tupeul să cerșească, pe la porțile oamenilor un vot, deși el este suspendat de justiție de peste un an. Câtă nesimțire!

Vă doresc, vouă, cetăţenilor din Tetoiu, înțelepciunea de a alege un primar responsabil, un gospodar care să aducă la lumină comuna și să poată repara tot răul făcut. Vouă și celor pe care îi veți alege consilieri și primar multă sănătate și prosperitate!

Traian GUMINSKI