VIDEO Vâlcencele vor să termine anul cu victorie! HCM joacă în ultima etapă a anului în deplasare cu Unirea Slobozia

Handbalistele de la HCM Râmnicu Vâlcea vor juca ultima partidă oficială a acestui an în deplasare, contra penultimei clasate din Liga Florilor, unirea Slobozia. În cazul în care se impun, elevele lui Aurelian Roșca urcă pe locul secund al clasamentului, profitând de rezultatul de egalitate înregistrat de SCM Craiova în deplasarea de la Cisnădie.

Oficialii și handbalistele de la HCM spun că echipa vâlceană este favorită la victorie în meciul de la Slobozia, dar că e nevoie de mare atenție pentru cucerirea celor trei puncte puse în joc. Conducerea clubului are și o veste mai puțin plăcută pentru jucătoare, vacanța de iarnă o să fie una foarte scurtă, de doar câteva zile și antrenamentele o să fie unele intense, având în vedere că întrecerea internă se reia pe 10 ianuarie.
“Doar la prima vedere o să fie ușor. Noi îl tratăm ca pe o finală, trebuie să câștigăm acest meci. Cel puțin acasă Slobozia joacă bine, mai agresivă în apărare. Noi considerăm că vom face față, vom câștiga toate cele trei puncte”, spune Ionel Gheorghe, antrenor secund HCM Râmnicu Vâlcea.


“Noi vrem să câștigăm fiecare meci. Fiecare partidă este dificilă, așa o să fie și la Slobozia. Important este să ne concentrăm și să reușim victoria”, completează portarul Petra Blazek, handbalistă HCM Rm. Vâlcea. “Suntem favoriți pe hârtie dar trebuie să dovedim asta în meci, vom vedea atunci. Este important să avem o apărare foarte bună, portarii sî își facă datoria și în atac să avem un procentaj cât mai bun.”, spune și celălalt portar din lot, Maria Razum.
Înainte de această etapă, HCM Râmnicu Vâlcea este pe locul trei al clasamentului din Liga Florilor, la un singur punct distanță de a doua clasată, SCM Craiova. Vâlcencele au ca obiectiv clasarea finală pe podium care săi permită particparea în viitoarea ediție a cupelor europene.

Gabi Cîrjaliu
Video Gabi Henning