FOTO/VIDEO Dumitru Popescu, arestat în SUA, necunoscut la Păușești-Măglași

Vâlceanul Dumitru Popescu a fost arestat în Statele Unite ale Americii, fiind acuzat de 13 infracțiuni, printre care deturnări de fonduri și înșelăciune. Acesta a devenit celebru după ce a înființat compania ARCA Space la Păușești Măglași și-a construit prima rachetă românească.


Popescu este născut în anul 1977 și a absolvit Teologia! Bărbatul a fost arestat pe data de 8 noiembrie în Jonesboro, Georgia, și extrădat duminică, 12 noiembrie, în comitatul Dona Ana, New Mexico. Românul este acuzat de fraudă, deturnare de fonduri și înșelăcine. Nu se știe cu exactitate dacă acuzele aduse au legătură cu ARCA, o companie aerospațială specializată în construcția de rachete spațiale și aeronave. Aceasta a fost înființată cu ajutorul Asociației Române pentru Cosmonautică și Aeronautică. Compania a realizat, în 2015, ArcaBoard, un hoverboard concepută pentru uz personal, care a intrat în producție anul trecut și se vinde cu 14.900 de dolari.


Necunoscut de vecinii din Păușești

Interesant este că Dumitru Popescu este un necunoscut pentru vecinii săi din Păușești Măglași. “Nu am avut nevoie de el, nu a avut nevoie de noi. Nu-l cunoaștem prea bine. A fost arestat? Dacă a greșit, trebuie să plătească. De el am auzit, dar l-am văzut rar pe aici, am auzit că a plecat în America!”, spun oamenii.

Gabi Cîrjaliu
Video Gabi Henning