VIDEO Grevă generală la Garda de Mediu pe termen nelimitat

Angajații Gărzii de Mediu din Vâlcea sunt de astăzi în grevă generală, solidari cu colegii din toată țara care au anunțat proteste pe termen nelimitat, indignați fiind de inechitățile salariale din domeniul protecției mediului. Salariații Gărzii de Mediu spun că au cele mai mici salarii din domeniul protecției mediului, deși comisarii de mediu sunt cei care aduc cele mai multe venituri ca urmare a amenzilor pe care le dau.

Angajații Gărzii de Mediu spun că vor continua protestul până vor primi salariile. Ei sunt dispuși să meargă la București pentru un miting de amploare și chiar să intre în greva foamei dacă o să fie cazul.

“Toți colegii sunt în grevă, o singură colegă nu este, avea programat concediul de odihnă. Restul sunt în grevă, indiferent că sunt sau nu înscriși în sindicat. Pe tot parcursul acestui protest, noi nu suntem plătiți, este important să precizez acest lucru. S-au urmat toți pașii legali. S-a declanșat această grevă generală după ce am avut grevă de avertisment de două ore. Am fost și la negocieri la București dar nu s-a ajuns la niciun rezultat. Principala noastră nemulțumire este legată de salarii pentru că din familia ocupațională noi suntem singuruu cu cele mai mici salarii. netul poate ajunge, cu vechime maximă, 2200, asta este salariul maxim. Nu avem prime, ne deplasăm când suntem sunați, 24 din 24, nu avem sporuri, nimic. Singura mărire am avut-o în vară, cei 10 la sută când s-a dat la toți bugetarii. Dăm amenzi mari, aducem mulți bani la bugetul de stat dar nu suntem plătiți. Nu știm exact dacă vom obține ceva dar luptăm până la capăt”, ne-a declarat Alina Costin, lider de sindicat din cadrul Gărzii Mediu Vâlcea.

Pe timpul grevei generale, ce va fi pe termen nelimitat, angajaţii Gărzii vor veni la serviciu, dar vor sta în birouri fără să desfăşoare activităţi de control sau de relaţii cu publicul. În funcţie de cum va fi vremea, greviştii au anunţat că vor ieşi şi în faţa instituţiei pentru a-şi face cunoscute doleanţele.

Gabi Cîrjaliu