Vasilache din Olăneşti vrea să modernizeze bazele de tratament

Accesarea fondulor europene este una dintre priorităţile importamte aflate pe agenda primarului Sorin Vasilache din oraşul Olăneşti de anul acesta, mai ales că de curând a fost finalizat proiectul european „Reabilitarea infrastructurii rutiere în oraşul Băile Olăneşti”. Edilul se gândeşte la tot felul de soluţii pentru promovarea turistică a staţiunii şi atragerea către această staţiune.

„Proiectul de reabilitare a intrastructurii rutiere a cuprins asfaltarea a 23 de străzi, 6 kilometri de reţea de apă şi canalizare şi pasarela pietonală. Mai avem încă două proiecte de infrastructură rutieră şi multe alte străzi din Olăneşti sat, care au fost asfaltate sau betonate. Şi în localitatea Cheia s-au făcut câteva asfaltări. În sfârşit am reuşit consolidarea DJ 656 Olăneşti-Comanca-Tisa. De asemenea, derulăm două proiecte prin Programul Naţional Sectorial de Mediu, extinderea şi reabilitarea reţelei de apă şi apă uzată, în valoare de 15 milioane de euro, derulat prin ADI Apa Vâlcea, Consiliul Judeţean, operatorul regional Apavil şi Primăria Băile Olăneşti. Proiectul a cuprins extinderea a 17 kilometri de reţea de apă şi canalizare, construirea staţiei de epurare la Păuşeşti Măglaşi, realizarea staţiei de captare de la Comanca şi modernizarea staţiei de tratare de la Răporoasa. Termenul de finalizare al acestor lucrări este 30 iunie 2016. Prioritate este şi introducerea unui sistem de canalizare în satele Tisa, Comanca, Gurguiata, Pietrişu şi Răporoasa. Ne gândim la introducerea prin fonduri europene, dar şi cu finanţare europeană, pentru captarea izvoarelor din zonă”, ne spune primarul Vasilache. Şi pe OG 28 se efectuează lucrări de asfaltare pe străzile Pleaşa, Mura, Păcii şi Vâlcele. Proiectul are o valoare de 25 de miliarde, din care s-a realizat jumătate până în prezent. Visul edilului şef este accesarea de bani pentru construirea unei grădiniţe cu program prelungit. Proiectul este depus deja la Ministerul Educaţiei.
Pentru că apele din Olăneşti sunt deja cunoscute pentru acţiunea lor benefică, Sorin Vasilache vrea să modernizeze bazele de tratament. “În parcul central nou modernizat, de află o clădire care nu a beneficiat de dotări. Această clădire se poate reabilita şi moderniza cu aparatură medicală, şi ne gândim şi în această direcţie. De asemenea, parcurile balneare pot beneficia de fonduri europene pentru modernizare”, ne-a mai spus primarul din oraşul Olăneşti.

Letiţia LAZĂR