Urmărit de autoritățile italiene, depistat de polițiștii din Bălcești

Un bărbat, pe numele căruia autorităţile italiene au emis un mandat european de arestare pentru tentativă de omor, vătămare corporală gravă, port şi posesie de arme, a fost depistat de poliţiştii din Vâlcea, cu sprijinul Biroului SIRENE din cadrul Centrului de Cooperare Poliţienească Internaţională al Poliţiei Române.

Polițiștii Serviciului de Investigaţii Criminale împreună cu cei ai Poliţiei oraşului Bălceşti, sprijiniţi de Serviciul Acţiuni Speciale au depistat joi, 23 iunie, în Bălceşti un bărbat, de 42 de ani, care era urmărit internaţional.
Pe numele acestuia, autorităţile italiene au emis un mandat european de arestare pentru săvârşirea de tentativă de omor, vătămare corporală gravă, port şi posesie de arme, pe teritoriul Italie în perioada 2008-2009. Bărbatul a fost condamnat definitiv, având de executat un rest de pedeapsă la o pedeapsă de 5 ani, 3 luni şi 10 zile.
Pentru depistarea celui în cauză, poliţiştii au beneficiat de date şi informaţii suplimentare, obţinute prin intermediul Biroului SIRENE din cadrul Centrului de Cooperare Poliţienească Internaţională – Inspectoratul General al Poliţiei Române.
Acesta a fost reţinut pentru 24 de ore, fiind prezentat procurorului din cadrul Parchetului de pe lângă Curtea de Apel Piteşti, care a emis pe numele său un mandat de reţinere pentru 24 de ore, urmând a fi continuată procedura pentru predarea către autorităţile italiene.