Acţiune iresponsabilă a unui lider politic vâlcean – Bujoreni nu are viceprimar

Vineri, 24 iunie, la Bujoreni a avut loc şedinţa de constituire a noului consiliu local. Alegerea unui viceprimar a fost însă imposibilă datorită acţiunii iresponsabile a lui Florin Brăgău, personaj sinistru în politica locală.

Individul conduce iresponsabil de ceva vreme filiala judeţeană a partidului naţionalist PRU şi controlează două canale mas media locale şi câteva societăţi comerciale. Visul său de a deveni consilier judeţean şi de a face jocurile în Consiliul Judeţean au fost spulberate în 5 iunie de alegătorii care nu au pus botul la retorica sa ultranaţionalistă şi toxică.
La Bujoreni, comuna sa natală, Brăgău a făcut parte în ultimii patru ani din Consiliul Local. Nu s-a remarcat decât prin scandaluri şi nu a avut nicio acţiune benefică localităţii. Din păcate pentru el nu a putut face nici afaceri cu primăria de frica incompatibilităţii în care ar fi intrat. Acum, pentru că PRU a obţinut două mandate de consilieri locali în Bujoreni ,a intrat însă în joc. În cadrul şedinţei de vineri a venit , neinvitat de nimeni pentru a tulbura apele. Nu numai că nu şi-a lăsat consilierii să participe la toată şedinţa dar a determinat şi alţi consilieri să părăsească sala înainte de alegerea viceprimarului ţipând “hai, hai afară să negociem, hai să plecăm că altfel iese Gîngu viceprimar”.
Pentru a îşi da acordul ca cei doi consilieri ai PRU să îl voteze pe candidatul PSD drept viceprimar, Brăgău a cerut nici mai mult nici mai puţin ca deputatul Constantin Rădulescu să facă trafic în comuna Sălătrucel şi să îi convingă pe pesediştii de acolo să voteze un consilier PRU drept viceprimar. Normal că acţiunea sa a eşuat deoarece liderul judeţean al PSD este un om echilibrat care nu impune oamenilor din teritoriu cu cine să voteze partidul având nişte alianţe aprobate de forurile judeţene şi evitând să intre în negocieri care put a trafic de influenţă.
De fapt tot circul pus la cale de Brăgău are ca scop “tranzacţionarea” voturilor consilierilor PRU în favoarea peneliştilor din Bujoreni care au câştigat primăria. Florin Brăgău încearcă să scoată maxim de la primarul Gheorghe Udubae. Iar acest maxim poate cuprinde fel de fel de contracte între firmele sale (inclusiv contabilitatea primăriei) şi Primăria Bujoreni.
Circul şi scandalul de ieri au dus la nealegerea viceprimarului. Va urma probabil o şedinţă luna viitore. Până atunci, spre bucuria unora, primăria nu are viceprimar. Iar noul primar ales are drept consilier personal un fost funcţionar al primăriei urmărit penal. De altfel pe mulţi din aleşii locali de la Bujoreni îi leagă fire nevăzute de alţi funcţionari într-un carusel nebun al unor ilegalităţi depistate de procurorii care au trimis mai multe persoane din politicul şi administraţia comunei în faţa unor instanţe. Despre multe din aceste acţiuni presa locală a relatat pe larg în ultimii doi ani şi probabil cu ajutorul unora ca Brăgău va mai avea de relatat şi în viitorul apropiat.

Traian Guminski