Din lipsă de cvorum, în cinci localităţi şedinţele de constituire au fost reprogramate

Prefectul Radu Renga aduce la cunoștință că în cursul zilei de joi, 23 iunie 2016, reprezentanții Instituției Prefectului- Județul Vâlcea au participat la constituirea a 14 consilii locale din cele 19 localități programate pentru prima zi a ședințelor de constituire.

Reprezentantul Guvernului în teritoriu precizează că în cazul celorlalte 5 localități, din cauza lipsei cvorumului minim de 2/3 din numărul consilierilor aleși, nu a putut fi constituit Consiliul Local, și implicit primarul ales și validat nu a putut depune jurământul. În consecință, potrivit legii, ședințele au fost reprogramate pentru data de 26 iunie 2016 pentru localitățile Râmnicu Vâlcea, Băbeni, Malaia, Măciuca și Mateești. În cazul municipiului Râmnicu Vâlcea, ședința de constituire va avea loc la ora 11.
Prefectul Radu Renga menționează că toți primarii celor 14 localități, unde s-au constituit consiliile locale, au depus jurământul. Cele 14 localități sunt următoarele: Brezoi, Roești, Lădești, Voineasa, Lungești, Șușani, Valea Mare, Berbești, Copăceni, Lăpușata, Titeşti, Perişani, Racoviţa și Stroeşti.