TV ETALON reuşeşte o ,,achiziţie“ de senzaţie

smeureanu
Recentul transfer al controversatului jurnalist Gheorghe Smeoreanu de la VTV la ETALON poate însemna o gură de oxigen pentru postul TV ETALON.

Televiziunea Etalon traversează o perioadă nefastă. Altădată culegea premii internaţionale pentru producţii de film deosebite. Acum, în insolvenţă, mai emite datorită unei mâini de oameni deosebiţi care lucrează pe contracte de voluntariat deoarece patronatul nu mai poate achita salarii şi contribuţii. Dar TV ETALON este un post emblematic pentru Vâlcea. Şi merită să supravieţuiască. De aceea credem că recentul transfer al controversatului jurnalist Gheorghe Smeoreanu de la VTV la ETALON poate însemna o gură de oxigen pentru acest post.
Gheorghe Smeoreanu este un pionier al presei libere din România şi fondator al primului cotidian independent din ţara noastră după Revoluţia din decembrie 1989. Lăudat uneori de cititori din Vâlcea şi Argeş, înjurat alteori de politicieni, oameni de afaceri, bârfit pentru reacţiile sale ezitante şi pentru uşurinţa de care dă dovadă în schimbarea politicii editoriale din presa video, dar şi scrisă, Smeoreanu rămâne însă jurnalistul cu cea mai mare bibliotecă personală din două judeţe.
Vom urmări cu interes dacă va reuşi să mute audienţa locală spre ETALON!
Redăm în continuare un text publicat de Gherghe Smeoreanu în ziarul său:
,,Cu părere de rău, dar şi cu speranţă, informez publicul că am renunţat la emisiunea Criterii politice de la VTV.
În cei 7 ani frumoşi şi tumultuoşi petrecuţi la televiziunea familiei Tudor, am realizat circa 4000 de ore de emisie. Am spus ce am gândit, m-am bucurat și am suferit. Am creat imagine şi mi-am creat imagine.
Pentru aceasta şi pentru multe altele nu pot decât să le fiu recunoscător lui Ion Tudor, dar mai ales doamnei Maria Tudor. Sunt amândoi oameni minunaţi, al căror suflet este puţin cunoscut în comunitatea vâlceană.
Din păcate, patronii acestei televiziuni nu înțeleg nici viaţa presei, nici personalitatea ziaristului, pe care îl confundă adeseori cu un tehnician. Din fericire, pe mine m-au confundat cu un tehnician bun, poate cel mai bun.
N-a fost suficient, pentru că eu sunt ziarist, nu robot, un ziarist profund implicat mental şi sentimental în munca lui. Atât de implicat, încât viaţa personală trece pe locul al doilea, aşa cum se întâmplă la majoritatea ziariştilor care se iau în serios.
Dar despre trecut, numai de bine, acum se deschide o nouă etapă pe care o prefigurez mai frumoasă ca oricare alta.
În acest context, viitorul meu profesional avea nevoie de o nouă provocare, iar TV Etalon mi-a acordat-o.
Nu am fost niciodată mai motivat să lucrez mai bine, asta însemnând mai profund şi mai deschis, mai nuanţat şi mai spectaculos, atât pentru revista Criterii Naţionale, cât şi pentru emisiunea cu acelaşi nume.
Emisiunea de la TV Etalon se va numi tot Criterii Naţionale şi va fi realizată în intervalul orar 20 – 22, de luni până vineri.
Încep de luni, 9 noiembrie.
Gheorghe Smeoreanu“