De ce este supărat deputatul Constantin Rădulescu pe conducerea CET Govora

costi rad

Constantin Rădulescu este ales deputat exact pe colegiul uninominal în care se află CET GOVORA. Tânărul parlamentar social democrat a solicitat de aproape un an conducerii CET să îi prezinte un calcul de eficienţă asupra realizării unor depozite intermediare de cărbune.

,,M-am gândit că în contextul în care CET trebuie să restructureze posturi şi să renunţe la o parte din personal ar fi benefică relocarea acestuia spre alte activităţi. Din relatările presei locale am aflat că în permanenţă sunt prinse persoane vânzând cărbune furat şi altele care cumpără cărbune de la hoţi. În Vâlcea acum cărbunele aparţine CET Govora. Aşa că am sugerat conducerii CET să construiască depozite de cărbune din care acesta să fie vândut direct populaţiei. Eventual chiar şi populaţiei din alte judeţe. La paza şi gestiunea acestor deşeuri putea fi relocat personal care era în situaţia de a-şi pierde locul de muncă prin restructurare.
Cărbunele poate fi vândut cu acte cetăţenilor care s-au obişnuit să se aprovizioneze de la infractori. Infracţiunile ar scădea, CET ar câştiga bani din această comercializare. Ar avea o noua activitate care să îi aducă lichiditate. Din păcate propunerile mele a u rămas fără răspuns dar nici solicitările de a se face un calcul nu au primit răspuns. Sunt îngrijorat de situaţia actuala a CET şi am rămas surprins de datele ce le-aţi prezentat în ziar. Vreau sa ştiu ce cred cei care conduc acum unitatea, ce planuri au, ce probleme au legate de aprovizionare şi dacă populaţia Râmnicului riscă să aibă probleme în această iarnă. Dar cei de la CET se pare că nu au timp să răspundă solicitărilor unui deputat”, ne-a declarat telefonic deputatul Rădulescu în cursul după amiezii de luni, 9 noiembrie .
Vom adresa şi noi în scris reprezentanţilor societăţii CET GOVORA o solicitare despre aceste informaţii, deşi ştim dinainte că ne vor da un răspuns în doi peri, trimiţându-ne să cerem informaţii de la Conducerea Consiliului Judeţean Vâlcea. Iar Consiliul Judeţean ne va trimite după informaţii la Consiliul de Administraţie. Nu ar fi prima dată când şi presa este luată la mişto, nu numai parlamentarii! (T.G.)