Turiști înzăpeziți salvați de jandarmi

Joi, 26 ianuarie, în jurul orelor 22:15,jandarmii au fost solicitați prin intermediul Sistemului Național Unic pentru Apeluri de Urgență “112” să participe la o acțiune de salvare a două persoane de sex masculin, care au rămas înzăpezite în autoturismul personal, pe drumul dintre localitățile Sebeș-Alba și Obârșia Lotrului,la aproximativ 3 km,de limita județului Vâlcea.

În urma discuțiilor telefonice purtate de către operatorul 112 al Inspectoratului de Jandarmi Județean Vâlcea cu apelantul, s-a stabilit că cei doi turiști nu sunt răniți și că solicit să fie salvați și conduși până în localitatea Obârșia Lotrului,unde se vor caza. De asemenea, s-a cerut ajutorul Inspectoratului de Jandarmi Județean Alba, care a raportat existența a încă patru persoane rămase înzăpezite într-un autoturism marca “KIA”, la 1 km spre Obârșia Lotrului pe raza județului Vâlcea.
În acțiunea de căutare, echipajul de jandarmi s-a întâlnit cu cele patru persoane din auto marca “KIA”, între timp sosind și trei jandarmi de la Inspectoratul de Jandarmi Județean Alba.
Turiștii au fost însoțiți de jandarmi din cadrul IJJ Vâlcea în siguranță la o pensiune. Cele două persoane care au apelat SNUAU “112”, de la orele 22:15, au ajuns singure în localitatea Obârșia Lotrului, raportând faptul că au ajuns în siguranță la o pensiune, unde s-au și cazat.