Transfer incredibil la SCM: Campioana mondială – Alicia Toublanc

“Sunt foarte bucuroasă pentru că am semnat cu SCM Râmnicu Vâlcea și aștept cu nerăbdare să îmi întâlnesc noile colege, staff-ul tehnic și colegii de club. Am auzit lucruri frumoase despre club și despre suporteri și sper că vom avea o aventură frumoasă împreună”, este declarația lui Alicia Toublanc, recent achiziționată de SCM Rm. Vâlcea.

O campioană mondială din grupul ‘Les bleues’ se alătura echipei de handbal feminin, SCM Râmnicu Vâlcea pentru următoarele două sezoane.
Alicia Toublanc joacă pe postul de extremă dreapta și vine la Râmnicu Vâlcea pentru a face performanță, atât pe plan național cât și internațional. Cu o mare experiență internațională, încununată cu reușite impresionante, Alicia Toublanc este un nume de referință în handbalul mondial, prin multiplele trofee naționale și internaționale pe care le are în palmares. Franțuzoaica este campioana mondială în 2023 și medaliată cu argint la CM din Spania 2021, campioană a Franței cu Brest Bretagne Handball (2021) și câștigătoare a Cupei Franței (2016,2018,2021). La senioare, a activat doar pentru Brest Bretange Handball, din anul 2015, echipă alături de care a jucat finala EHF Champions League (2021). În sezonul curent al EHF Champions League a marcat 51 de goluri, iar per total în Liga Campionilor are 226 de goluri în 6 sezoane. Alicia are 27 de ani, născută pe 3 mai 1996, 169 cm înălțime, iar tehnica și viteza sunt principalele sale calități. (Gabriel Cîrjaliu)