Tineri din Drăgăşani, cercetaţi pentru fraudă informatică

Poliţiştii de combatere a criminalităţii organizate şi procurorii D.I.I.C.O.T. din Vâlcea au efectuat patru percheziţii pentru documentarea activităţii infracţionale a doi membri ai unei grupări specializate în fraude informatice. Cei doi au fost conduşi la audieri.

La data de 19 ianuarie, poliţiştii din cadrul Serviciului de Combatere a Criminalităţii Organizate Vâlcea şi procurorii D.I.I.C.O.T. – B.T. Vâlcea au efectuat patru percheziţii domiciliare, în municipiul Drăgăşani. Activităţile au fost efectuate în cadrul unui dosar penal, ce vizează activitatea infracţională a unui grup specializat în comiterea infracţiunilor de fraudă informatică.
În urma percheziţiilor, au fost ridicate un laptop, două HDD, 3 telefoane mobile, o tabletă şi un stick de memorie. De asemenea, au fost puse în executare două de mandate de aducere, persoanele depistate fiind conduse la audieri. În fapt, din cercetări a reieşit că doi bărbaţi, de 27 şi 29 de ani, bănuiţi de comiterea infracţiunii de constituire a unui grup infracţional şi fraudă informatică, ar fi postat pe internet anunţuri fictive de vânzare a unor bunuri.Prejudiciul cauzat este de aproximativ 20.000 de euro.
Acţiunea a beneficiat de suportul de specialitate al Direcţiei Operaţiuni Speciale din cadrul Inspectoratului General al Poliţiei Române.
La activităţi au participat şi luptători de la acţiuni speciale.

Informaţii de background:

La data de 24 noiembrie 2015, poliţiştii din cadrul Serviciului de Combatere a Criminalităţii Organizate Vâlcea şi procurorii D.I.I.C.O.T. – B.T. Vâlcea, au efectuat 6 percheziţii domiciliare, în judeţele Vâlcea şi Olt, la membrii unei grupări organizate specializate în infracţiuni informatice.
În urma percheziţiilor, au fost ridicate un laptop, două telefoane mobile, 4 stickuri de memorie, 3 micro carduri şi 7 cartele SIM.
Din cercetări a reieşit că, în perioada 2011 – 2015, 6 persoane ar fi organizat licitaţii frauduloase pe site-uri de internet.
Cei în cauză ar fi postat din România anunţuri fictive de vânzare a unor bunuri, în special telefoane mobile şi electrocasnice, pe site-uri specializate în vânzări on-line.