ȘTEFAN OVIDIU POPA (PSD): Valabilitatea cardurilor la energie a fost prelungită până la finalul lunii mai 2024

Mai mulți vâlceni s-au plâns în ultima perioadă, inclusiv pe rețele sociale, de faptul că furnizorii emit facturile cu mare întârziere, iar ei ar putea fi puși în situația de a nu mai putea folosi ajutorul de la stat dacă s-ar fi păstrat termenul de 31 martie. Deputatul social-democrat Ștefan Ovidiu Popa anunță că “Valabilitatea cardurilor la energie a fost prelungită până la finalul lunii mai 2024.

Cardurile pot fi folosite de acum pentru achitarea atât a facturilor curente, cât și a celor restante sau care urmează să fie emise de către furnizori înainte de sfârșitul lunii mai.
De asemenea, cardurile pot fi utilizate exclusiv pentru consumul de energie la adresa de domiciliu a beneficiarului. În plus, beneficiarii au opțiunea de a efectua mai multe plăți către furnizori diferiți până când suma disponibilă pe cardul lor este epuizată în întregime.

“Valabilitatea cardurilor la energie a fost prelungită până la finalul lunii mai 2024 prin decizia Prim-ministrului Marcel Ciolacu.
Astfel, toți cetățenii vor putea folosi fondurile rămase pentru plata facturilor din lunile de iarnă. Este o măsură importantă ce vine ca răspuns la numeroasele solicitări ale cetățenilor.
De asemenea, Guvernul României a luat măsuri pentru protejarea puterii de cumpărare a cetățenilor cu venituri mici și medii. Plafonarea prețurilor la energie, limitarea adaosurilor comerciale la alimente și plafonarea tarifelor la RCA până la finalul lunii iunie.
Așa cum PSD s-a angajat de când a preluat guvernarea, continuăm să luăm măsuri concrete pentru a sprijini fiecare cetățean”, a precizat deputatul social-democrat Ștefan Ovidiu Popa.