Valcea Rally – Raliul Vâlcii – Magie pe macadamul vâlcean!

FRAS – Federația Română de Automobilism Sportiv a anunțat încă de anul trecut includerea Valcea Rally – Raliului Vâlcii în calendarul oficial al Campionatului Național de Raliuri BETANO pentru sezonul 2024. Valcea Rally – Raliul Vâlcii Nurvil a devenit realitate, odată cu prima conferință de presă susținută joi, 28 martie 2024, cea de prezentare a evenimentului, care a avut loc la Hotelul Ramada din Râmnicu Vâlcea. Județul Vâlcea va găzdui pentru prima dată o etapă a prestigiosului campionat, marcând un moment semnificativ pentru comunitatea națională și pasionații de motorsport.

Programat pentru luna octombrie 2024, Raliul Vâlcii se va desfășura pe căile pitorești de macadam ale regiunii, promițând o competiție palpitantă și spectaculoasă. Evenimentul se alătură astfel unor nume consacrate în circuitul național, precum Raliul Sibiului, Raliul Argeșului și Raliul Iașului, consolidând calendarul Campionatului Național de Raliuri BETANO ca unul dintre cele mai așteptate serii de evenimente sportive din România.
În cadrul conferinței, au participat invitați de seama, printre care Constantin Rădulescu – Președintele Consiliului Județean Vâlcea, Mircia Gutău – Primarul Municipiului Râmnicu Vâlcea, Norris Măgeanu, – Președintele Federației Române de Automobilism Sportiv, Mihai Văduva – Director General al Nurvil Audi, dar și piloții Norbert Maior și Andrei Girtofan.
În cadrul conferinței s-a discutat despre cea mai nouă etapă din Campionatul Național de Raliuri, despre oportunitățile de promovare pe care le poate aduce o etapa de raliu pentru zona Vâlcea, dar au fost împărtășite și impresii sincere despre un eveniment de asemenea calibru în motorsport, organizat în premieră în județ.
„Pentru mine este important ca orice eveniment care atrage atenția asupra județului Vâlcea. Consiliul Județean Vâlcea încurajează și susține astfel de parteneriate, suntem onorați să fim și în acest proiect”, a declarant Președintele Constiliului Județean Vâlcea, Constantin Rădulescu.
“În primul rând vreau să vă felicit pentru că ați ales Municipiul Râmnicu Vâlcea pentru un astfel de eveniment. Sunt încântat să fiu partenerul dumneavoastră la această competiție deosebit de importantă. Noi, cei din Râmnicu Vâlcea avem cu ce ne mândri și sunt convins că caestă competiție va aduce foarte mulți spectatori care vor vedea schimbarea formidabilă pe care a cunoscut-o Municipiul Râmnicu Vâlcea.” a punctat Primarul Municipiului Râmnicu Vâlcea, Mircia Gutău.
“Vin aici cu bucurie, alături de tot ceea ce reprezint alături de Federația Română de Automobilism Sportiv. Este o nouă deschidere, este un nou pas pe care îl facem cu acest raliu. Sunt în România câteva etape cu o istorie foarte lungă, foarte bine recunoscute, vorbim de raliul de la Brașov, de la Iași, de la Cluj. Vâlcea nu avea acest tip de competiție și consider că aceasta vine odată cu frumoasa dezvoltare a județului dumneavoastră. Țin să precizez că un rol important ca această competiție să aibă loc aici, la Vâlcea, l-a avut senatorul Bogdan Constantin Matei, fostul ministru al Ministerului Tineretului și Sportului”, a precizat Norris Măgeanu, Președintele FRAS.

Calendarul Provizoriu al etapelor:
Etapa 1. Harghita Rally – Asfalt (27-28 aprilie)
Etapa 2. Raliul Argeşului – Asfalt (11-12 mai)
Etapa 3. Raliul Maramureșului – Asfalt (31 mai-1 iunie)
Etapa 4. Raliul Clujului – Asfalt (22-23 iunie)
Etapa 5. Raliul Sibiului – Macadam (13-14 iulie)
Etapa 6. Raliul Moldovei – Macadam (3-4 august)
Etapa 7. Raliul Iașului – Macadam (31 august-1 septembrie)
Etapa 8. Raliul Braşovului – Macadam (21-22 septembrie)
Etapa 9. Raliul Vâlcei – Macadam (26-27 octombrie)

Valcea Rally – Raliul Vâlcii Nurvil va fi ultima etapă din calendarul Campionatului Național de Raliuri Betano, care se va desfășura în perioada 25-27 octombrie 2024.