EUGEN NEAȚĂ (PSD): Râmnicu Vâlcea este acolo unde spun locuitorii săi că este

“O platformă lansată de curând pe internet calculează în timp real indicele subiectiv de mulțumire a celor care trăiesc în orașele și în cartierele din România. Zilele trecute acest indice a raportat Râmnicu Vâlcea printre primele cinci, înaintea unor mari centre culturale și economice.
Mai exact, imediat după Sibiu, Brașov și Arad și înaintea marelui oraș Cluj-Napoca, dar și a localităților Oradea, Iași, Târgoviște, Alba-Iulia, Timișoara. Pe locul patru, deci.

Pe primul loc, în rândul orașelor din vechiul regat, cum se spune printre istorici. Râmnicu Vâlcea. Locuitorii săi și cei care îl cunosc foarte bine au punctat pentru acest oraș minunat nu din mândrie și din patriotism local, ci pentru că se simt bine în localitatea lor, și pentru că se simt în siguranță aici, pentru că trăiesc în curățenie și într-un spațiu urban a cărui frumusețe este unanim apreciată de localnici și de cei care se află în trecere pe aici.
Apoi, în lista criteriilor de apreciere puse la dispoziție de administratorii platformei, urmează calitatea și numărul spațiilor de parcare, a transportului în comun, liniștea din cartierelor locuite de oameni, serviciile de salubrizare, de încălzire a locuințelor, de apă, de canal și de furnizarea a energiei, nivelul de mulțumire și costul general al vieții.
Numai Sibiu, Brașov și Arad depășesc cu câteva centime municipiul Râmnicu Vâlcea, dar nu Cluj-Napoca, Oradea, Iași, Târgoviște, Alba-Iulia, Timișoara și, desigur alte zeci de orașe mai celebre din multe alte puncte de vedere.
Citesc pe același internet, nu studii și statistici, care au calitatea de a fi matematice, ci păreri ale detractorilor frumosului și civilizatului oraș Râmnicu Vâlcea. Nu sunt mulți, dar sunt destul de înflăcărați. Și pretind că vor binele nostru al tuturor. Lovesc în Râmnicu Vâlcea pentru a lovi în primarul Mircia Gutău. Își continuă munca de defăimare a locului cu multă râvnă și cu multă iresponsabilitate în timp ce locuitorii își votează orașul și primarul ales de ei ori de câte ori li se ivește prilejul să o facă. Acum pe platforma despre care vă spuneam și peste câteva săptămâni la urnele de vot.
Râmnicu Vâlcea este acolo unde spun locuitorii săi că este și imaginea de cel mai atractiv oraș de la sud de Carpați și nu poate fi despărțit de imaginea de foarte bun gospodar a primarului Mircia Gutău” – Eugen Neață, deputat PSD.