Și când pacea va veni!

De sute de ani războaiele au fost cele mai profitabile afaceri. Pentru unii. Iar scurtele perioade de pace, momente în care minți bolnave pregăteau scenariile următoarelor conflicte ce urmau să supraîmbogățească un pumn de familii și clanuri deja suprabogate, beneficiari ai războaielor sângeroase.
Când pacea va veni, după mizeria asta de conflict supermediatizat, toate țările vor avea deja aprobate măriri de bugete alocate armatelor și vor lua din munca și sudoarea cetățenilor bani mulți pentru a cumpăra arme. Iar armele moderne nu sunt produse de mii de firme, ci doar de câteva. Primele cinci companii din domeniu sunt americane. Stăpânii lor sunt bogați și vor fi și mai bogați.
America va câștiga economic. Vorbim la nivel macro pentru că la nivel de cetățean mulți vor sărăci. China va exporta mai scump și va produce mai ieftin, iar profitul se va duce iar spre o mână restrânsă a stăpânilor puterii din Imperiul Galben, Rusia se va extinde teritorial, după distrugerea unei industrii puternice și prospere a unei națiuni muncitoare. Va avea o poziție geostrategică mai bună. Și puterea rusă o opoziție mai slabă frământată pentru a supraviețui de pe o zi pe alta. Milioanele de migranți ucraineni nu se vor mai întoarce într-o țară pârjolită unde cultura, bibliotecile, școlile, facultățile au fost arse până la fundație. Ucrainenii migranți supraviețuitori vor continua procesul de metisare a raselor plănuit de minți bolnave încă din secolul trecut.
Cei care sunt de fapt stăpânii Big Pharma vor câștiga enorm, producând și vânzând leacuri pentru milioane de oameni distruși fizic și psihic. Cei care exploatează resurse vor avea din nou de lucru pentru a produce cu sclavii lor mai mult gaz, petrol, fier, ciment.
Mâncarea va fi puțină și din ce în e mai scumpă, iar cei care stăpânesc piața producerii de otrăvuri denumite alimente de larg consum vor face și ei averi. Ca și cei ce vor dirija trilioanele de dolari puse în mișcare pentru reconstrucția Ucrainei și care vor ajunge exact acolo unde trebuie. Sclavii care vor munci pe șantiere pline de mizerie și praf din orașe puse la pământ, sclavii care vor munci în fabricile de drone, de tancuri, de avioane, de puști, de măști, de pastile, de mașini, de cauciucuri, de tractoare, de tunuri, de grenade, de rachete, toți sclavi aceștia vor primi bani cât să trăiască de pe o zi pe alta. Vor fi ținuți, în puținul timp liber, închiși în case de restricții, de teroare sau în cuști mentale pline de spaime. Spaime că nu le ajunge apa, mâncarea, că trebuie să aibă benzină, curent, gaz și pâine cu porția.
Când pacea va veni groparii vor avea de lucru și popii. Vor avea concediu doar seniorii războiului cei care manevrează acum mental oameni să plece spre moarte de unii singuri, de pe un continent pe altul chiar, și să lupte în războaie pe care nu le înțeleg în numele unei dreptății iluzorii.
Stăpânii de sclavi și fabricanții de războaie au dus arta manipulării la extrem. La extremul în care o presă zisă a lumi libere și democratice laudă aproape zilnic curajul unor oameni care în loc să pună grâu, să crească flori, câini sau copii, să construiască case, își cumpăra echipament de luptă, bilete de avion și pleacă din casele lor, la mii de kilometri distanță pentru a se duce în altă țară în care vor să omoare oameni pe care nu-i cunosc și care nu le-au făcut nimic pentru a “ajuta” prin aceste omoruri pe alți oameni pe care nu-i cunosc și de care nu-i leagă nimic.
Când pacea va veni, de data aceasta nu vor mai exista învinși și învingători, ci doar stăpâni și prizonieri.
Stăpânii în insule de lux, pe iahturi de vis în resorturi imperiale, iar prizonierii închiși în vieți mizerabile înconjurate cu garduri din sârmă ghimpată a grijilor de supraviețuire.

Traian GUMINSKI