Ziua Mondială a Teatrului sărbătorită la Teatrul Anton Pann cu spectacolul ”Toate lucrurile sunt minunate”! Sâmbătă, 26 martie, de la ora 18.00

Sâmbătă, pe 26 martie, de la ora 18.00, în avans cu o zi de sărbătorirea Zilei Mondiale a Teatrului, Teatrul Anton Pann vă invită să vedeți ”Toate lucrurile sunt minunate” de Duncan Macmillan, un spectacol de Adrian Roman și Tavi Costin, traducerea Adrian Roman.
Despre “Toate lucrurile minunate” The Guardian scria “Un spectacol comic, dar care îți rupe inima….Unul din cele mai amuzante spectacole pe care le vei vedea vreodată. Punct. ”Time Out Londra îl descria ca pe un “spectacol plin de bucurie… minunat, trist și teribil de amuzant.”

”Toate lucrurile minunate” a fost construit în așa fel încât pe tot parcursul piesei ca spectator vei face parte integrantă din spectacol. Dintr-un simplu spectator, care la intrare vei primi un cartonaș cu un număr în care veți găsi scrisă o replică, vă veți transforma, pentru o clipă, în actori. Veți simți și dumneavoastră emoția actorului atunci când vă vine rândul. Dacă la început veți fi puțin încurcați de replica pe care o aveți de spus, după, veți urmări cu interes și replicile celorlalți spectatori. Spectacolul acesta vă va da o stare de bine, chiar dacă o să simțiți starea de tensiune prin care trece actorul Tavi Costin, împreună parcă totul este mai ușor. Așadar “Toate lucrurile minunate” este un spectacol care implică spectatorii, un spectacol în care nu ai nevoie de sufleor, un spectacol care te pune pe gânduri, un spectacol care te lasă cu întrebări și un spectacol la care ai mai dori să mai adaugi pe listă alte lucruri minunate care ți s-ar părea importante.
Și pentru că în fiecare an pe 27 martie sărbătorim Ziua Mondială a Teatrului, încheiem cu urarea de la mulți ani tuturor celor care slujesc pe altarul Thaliei și cu un fragment din mesajul adresat anul acesta, pentru această zi, de către Peter SELLARS (SUA), regizor de operă și teatru, director de festival:
”Teatrul este forma artistică a experienței umane. Doi ani de COVID-19 au tocit simțurile oamenilor, le-au îngustat viețile, au rupt legături, ne-au adus la un nivel zero al viețuirii omenești. Teatrul unei viziuni cuprinzătoare, al unui scop, al revenirii, al vindecării, al compasiunii, are nevoie de noi ritualuri. Nu avem nevoie de distracții. Avem nevoie să ne adunăm. Avem nevoie să împărțim același spațiu și să cultivăm spațiile comune. Avem nevoie de spații protejate, spații cu adevărat ale ascultării și ale egalității. Teatrul reprezintă un spațiu, creat pe pământ, al egalității între ființe umane, zei, plante, animale, picături de ploaie, lacrimi, un spațiu al regenerării. Spațiul egalității și al adevăratei ascultări este iluminat de o frumusețe tainică, ce se păstrează vie într-o profundă interacțiune între pericol, stăpânire de sine, înțelepciune, acțiune și răbdare”.

„Toate lucrurile minunate” un spectacol de Adrian Roman și Tavi Costin, un spectacol pe care trebuie să-l vedeți, un spectacol de la care veți pleca mulțumiți sufletește, sâmbătă de 26 martie, de la ora 18.00, Sala Studio a Teatrului Anton Pann.