Șantier permanent la Scundu în 2018

Poate v-ați întrebat de ce în anumite localități din Vâlcea primarii au trei, patru poate mai multe mandate consecutive. Explicația este una simplă, edilii își fac treaba, oamenii sunt mulțumiți și le dau girul la fiecare scrutin electoral. Este și cazul Comunei Scundu, acolo unde Dumitru Blejan reușește în fiecare an să le facă viața mai bună oamenilor. Și este primar de aproape 19 ani.

Șantiere deschise în aprilie

Șantierele din Scundu au fost deschise încă din prima parte a anului. Au fost scoase la licitație lucrările de modernizare și reabilitare a Școlii generale cu clasele I-VIII și a dispensarului. La școală era o urgența mare. De asemenea, grădinița din localitate urma să intre și ea într-un program de reabilitare. Se va reabilita și grădinița. Ambele proiectele sunt finanțate pe PNDL 2. De asemenea, s-au demarat și lucrări la drumuri agricole, la drumurile comunale și de interes local și s-au construit mai multe podețe.


Alte multe proiecte

Primarul comunei Scundu, Dumitru Blejan, a întocmit nu mai puţin de şapte proiecte pe care le-a depus la Ministerul Dezvoltării, în vederea obţinerii de fonduri: extinderea sistemului de alimentare cu apă, canalizare, asfaltări de drumuri, modernizarea iluminatului public, dar şi reabilitarea sediului primăriei, a şcolii şi a căminului cultural din localitate. Ministerul Dezvoltării a alocat fonduri pentru reabilitarea şi modernizarea şcolii gimnaziale şi pentru proiectul de reabilitare şi modernizare a dispensarului uman. Chiar și așa, edilul este optimist că celelalte proiecte vor intra la finanţare în cea de-a doua etapă. Pe raza localităţii s-a finalizat proiectul de alimentare cu apă, dar şi asfaltarea drumul judeţean 645, care porneşte din localitatea Zăvideni şi traversează întreaga comună Scundu.

Casa Bunicilor de la Scundu

Căminul este destinat pensionarilor, a fost construit de la zero şi dotat cu toate utilităţile, inclusiv săli de tratament, kinetoterapie şi spaţii de relaxare, care îşi aşteaptă beneficiarii. „Casa Bunicilor” asigură condiţii corespunzătoare de găzduire şi hrană, îngrijire medicală, recuperare şi readaptare, activităţi de ergoterapie şi de petrecere a timpului liber, asistenţă socială şi psihologică. Bătrânii care vor să se interneze în centrul de la Scundu primesc găzduire pentru o perioadă nedeterminată, îngrijire personală, supraveghere, îngrijire medicală curentă, hrană caldă pregătită în centru şi beneficiază de curăţenie, socializare, îngrijire asigurată de un medic, dar şi de terapii de recuperare, care variază de la caz la caz. Preţul lunar al acestor servicii este de 1500 de lei, aşa cum a fost stabilit printr-o hotărâre a Consiliului Local.


Ziua comunei, prilej de mare sărbătoare

Toți locuitorii comunei merită o zi doar a lor și Dumitru Blejan știe asta. Astfel, în ziua de Sfîntul Dumitru, în comuna Scundu a avut loc a 12-a ediție a zilei comunei. Primarul Dumitru Blejan și-a serbat o nouă zi de onomastică alături de localnici. “Degustarea vinului rozaliu de Scundu” a devenit deja o tradiție și a avut loc pe stadionul comunal. Artiști de muzică populară, dar și ușoară i-au răsfățat pentru o zi pe locuitorii comunei. Tot la capitolul evenimente culturale, pe data de 26 octombrie la Scundu a susținut un concert de excepție “Fanfara Județeană Constantin Brâncoveanu”.

Gabi Cârjaliu