Rezultate bune ale elevilor vâlceni la olimpiadele din aria curriculară Tehnologii

În perioada 24-28 aprilie 2017 s-a desfăşurat etapa națională a Olimpiadelor la disciplinele din aria curriculară Tehnologii, în 10 județe organizatoare pentru cele 14 domenii profesionale prevăzute în Graficul olimpiadelor la disciplinele din aria curriculară Tehnologii, pentru anul școlar 2016-2017.

Din județul Vâlcea au participat 19 elevi, primii clasați la etapa județeană, câte un elev de clasa a XI-a, respectiv de clasa a XII-a pentru fiecare domeniu profesional (la aceste olimpiade nu participă decât elevii din clasele a XI-a și a XII-a). La Olimpiada de Educaţie tehnologică, la clasele de gimnaziu, s-au calificat pentru etapa naţională 4 elevi, câte un elev din fiecare clasă (V-VIII). Județul a avut participanți pentru 11 domenii profesionale.
Competiția a constat în două probe de concurs: proba scrisă, desfășurată pe 25 aprilie și proba practică, desfășurată pe 27 aprilie.
Rezultatele obținute de elevii vâlceni arată ca activitatea competițională din liceele tehnologice din județ este susținută de cadre didactice cu o bună pregătire de specialitate și de elevi ambițioși și dedicați domeniilor pentru care se pregătesc.
De la Tg. Mures, de la Olimpiada pentru Domeniile Industrie alimentară și Analiza produselor alimentare, elevii vâlceni s-au întors cu MENȚIUNE la clasa a XI-a, prin IBRAC IOANA ROXANA, de la Colegiul Economic Rm. Vâlcea, pregătită de profesorii Miroiu Carmen și Popescu Corina și tot cu o MENȚIUNE la clasa a XII-a, obținută de CHIRILĂ RĂZVAN, de la Liceul Tehnologic “Oltchim” Rm. Vâlcea, pregătit de profesorii Popescu Ionela Simona și Popescu Manuela Camelia.
Judetul Valcea a avut onoarea să organizeze Olimpiada la Domeniile Electric, electrotehnic, electromecanic și Electronică, automatizări, telecomunicații. Colegiul Energetic a fost gazda acestei competiții. Pentru Domeniul Electric, electrotehnic, electromecanic, PREMIUL AL III-LEA la clasa a XI-a a fost obținut de elevul BELEI GHEORGHE RĂZVAN de la Liceul “ Constantin Brâncoveanu” Horezu, pregătit de profesorii Toma Mirela, Govoreanu Liliana, Manea Luminița, Vladu Aron, Torai Viorel, Moța Constantin.
La clasa a XI-a, domeniul Electronică, automatizări, telecomunicații, elevul ȚOGHE RĂZVAN de la Colegiul Energetic, a obtinut MENȚIUNE. Tot MENȚIUNE a primit și DRĂGHICI GABRIEL, elev în clasa a XII-a la Colegiul Energetic. Profesorii care i-au pregătit pe cei doi elevi sunt Marica Mariana, Popescu Monica, Filip Irinel, Ancuțoiu Marin.
Felicităm elevii participanți și profesorii care i-au pregătit și i-au sprijinit în această competiție națională și le dorim succes în activitatea viitoare.