Bogdan Țigaret susține necesitatea amenajării unei stații de taxi în Piața Centrală a Râmnicului

Inginerul Bogdan Ţigaret, specialist în trafic rutier şi director al Centrului de Prevenire a Accidentelor, susţine necesitatea amenajării unei staţii de taxi în Piaţa Centrală a Municipiului.

“Am făcut un studiu minimal în această privinţă, am verificat gradul de ocupare al parcării subterane din Piaţă, staţiile de taxi din zona centrală, solicitările clienţilor la dispeceratele de taxi pentru a trimite maşini în zonă”, spune Ţigaret care aduce şi argumente importante pentru care primăria ar trebui să aprobe de urgenţă o staţie taxi de 8 locuri pe una din laturile parcării situate în faţa fostului magazin Poiana.

“Orice cetăţean care are nevoie de un taxi în zona Parchetului, Judecătoriei, Primăriei, Prefecturii, Consiliului Judeţean, a două licee, Centrului Comercial River Plaza, Pieţei Centrale, marketului Billa este nevoit să facă acum comandă telefonică pentru un taxi şi are probele serioase atât cu îmbarcarea, dar de multe ori şi cu coborârea din taxi într-o zonă aglomerată. Rând pe rând primăria a desfiinţat staţiile de taxi de la Romarta, pe cea de pe Ana Ipătescu de la intrare în piaţă, cea de la Cozia va dispărea după ce se redă circulaţia pe Regina Maria. În Gară staţia a fost desfiinţată de noile lucrări la canalizarea Gării. Deci şi când faci comandă durează mult până vine un taxi de undeva. În zona centrală vor fi spaţii suficente în parcarea subterană ce se construieşte acum, în subteranul pieţei, în cea de la Mall. Iar camerele de supraveghere din zonă permit monitorizarea unei staţii taxi la Poiana. Este o necesitate pentru mii de râmniceni care fie nu deţin autoturisme proprietate personală fie au treabă, au cumpărături de făcut în zonă şi nu vin cu maşinile proprii. Este de neconceput să vii în Piaţa mare la cumpărături mai ales în perioadele de aprovizionare şi cu plasele în mână să cauţi cu telefonul un taxi. Iar la Mall şi Bila nu trebuia să se dea aprobare de construire fără să se prevadă o staţie taxi în parcările magazinelor”, mai spune inginerul care recent s-a oferit să facă cadou primăriei un studiu de trafic foarte scump pentru construirea unui sens giratoriu în intersecţia de la Troianu unde se întretaie drumurile spre Drăgăşani şi Horezu. (T.G.)