Râmnicu Vâlcea nu are primari de rezervă

Mircia Gutău este ca un titular de “lux” care a revenit după o accidentare, ce l-a ţinut departe de teren, şi şi-a relansat echipa. Adversarii săi îl atacă verbal, şi printre altele spun că este “dictator”, prea autoritar şi că în primărie şi consiliul local nu mişcă nimeni. Am cunoscut, destul de des din păcate, primari neautoritari sau având consilii locale potrivnice. Ştiţi ce s-a întâmplat în acele localităţi şi în acele perioade? NIMIC! Nimic bun.

Liberalii mai susţin că primarul şi-a aservit presa locală. Flas. Dacă şi-o aservea ar fi fost bubuiţi non stop. Şi nimeni nu ar fi scris nimic defavorabil despre administraţie. Ceea ce nu este cazul.
În schimb, credem că este cazul ca partidele din opoziţie, dar şi cele de la putere să pregătească candidaţi. PNL, PSD, ALDE, USR şi PMP nu au în momentul actual cu cine să “defileze” la următoarele alegeri. Chiar dacă s-ar înţelege toate să susţină un candidat unic care să îl înfrângă pe Gutău.
Personal nu mă deranjează această atitudine şi lipsă de “creaţie”. Nu sunt politican, iar presa locală va rezista şi îşi va face treaba indiferent de cine va fi primar sau de câte mandate va mai avea Gutău.
Pentru oraş este însă rău. Foarte rău. Un oraş de mărimea Râmnicului trebuie să aibă, în orice moment, minim 3-4 oameni cu experienţă profesională şi administrativă pregătiţi să îl administreze. Iar liderii politici trebuie să ceară organizaţiilor lor să pregătească aceşti oameni, să îi găsească, să îi crească dacă este nevoie, să îi prezinte populaţiei. Râmnicu Vâlcea este o echipă. Cu 100 de mii de jucători şi spectatori. Şi avem nevoie de primari de rezervă. Celor care îl contestă pe Mircia Gutău le pun o întrebare simplă: Pe cine propuneţi în loc? Pe cine vedeţi măcar la fel de eficient?

Traian GUMINSKI