PSD Vâlcea anunţă candidaţii pentru localele din iunie

Deputatul Constantin Rădulescu – preşedintele organizaţiei, George Mihăilescu – preşedinte executiv, Vasile Cocoş – trezorier şi senatorul Laurenţiu Coca – secretar general au avut mai multe întâlniri de la începutul anului, pregătind un amplu material pentru a îl prezenta Biroului Permanent.

Liderul judeţean Costi Rădulescu crede că până la finele lunii ianuarie PSD Vâlcea va avea pregătite listele orientative pentru candidaţii la primării. Printre candidaţi este posibil să se regăsească şi persoane din afara partidului, care au sprijin în localităţile unde trăiesc.
“Partidul nostru trebuie să fie deschis în a primi oameni respectaţi şi preţuiţi de comunitate şi care pot deveni primari în localităţile respective din judeţul nostru. Vă spun că PSD Vâlcea are oameni foarte buni, iar primarii noştri sunt convins că îşi vor reînnoi mandatele. Dar trebuie să ne luptăm pentru fiecare localitate în parte . Trebuie să facem liste de oameni competenţi şi gospodari şi pentru consiliile locale. Ştiţi bine că şi eu şi colegii mei suntem transparenţi şi avem relaţii normale şi bune cu presa vâlceană aşa că vă voi spune mai multe şi în conferinţele de presă pe care le vom organiza cel puţin lunar”, spune preşedintele social democrat.
PSD va avea probleme în stabilirea candidaţilor pentru Consiliul judeţean şi consiliul municipal unde, pe surse. am aflat că există foarte mulţi pretendenţi ba mai mult unii din consilierii locali ar vrea să migreze spre listele consiliului judeţean. Probabil însă, cea mai mare problemă este cea a candidaturii la primăria Râmnicu Vâlcea, unde actualul viceprimar cu atribuţi de primar interimar Ion Gigi Matei nu a declarat încă dacă doreşte să intre în competiţie. În mod logic, domnia sa, având şi funcţia de preşedinte al organizaţiei municipale de partid, ar fi îndreptăţit să candideze şi ar avea şanse de a câştiga alegerile. Dar dacă nu doreşte să candideze pentru PSD este imperios necesar să stabilească rapid un alt candidat pentru a îi putea face imagine în electorat în scurtul timp rămas până la alegeri. Timpul îi presează pe cei din PSD şi pentru că acum au un preşedinte care vrea ca deciziile importante să fie stabilite în echipă şi asumate de toată conducerea. “Orice situaţie, în orice localitate, o voi discuta în primul rând cu colegii mei. Nu sunt un om care să dea lovituri pe la spate sau să umble cu strategii malefice. Sunt un om de echipă şi voi lua orice decizie statutar, transparent şi pe faţă, împreună cu cei care facem parte din conducerea PSD Vâlcea. Vreau sa decidem împreună pentru fiecare om în parte şi pentru fiecare poziţie. Vreau să prezentăm vâlcenilor candidaţi care pot să facă ceva pentru comunităţi, care nu au probleme de incompatibilităţi, alte probleme cu legea, care beneficiază de încrederea cetăţenilor şi care doresc cu adevărat să se implice în administraţie dar şi în bătăliile electorale. În mod logic, imediat ce vom avea desemnaţi anumiţi candidaţi, vom oferi aceste informaţii presei”, a mai precizat președintele PSD Vâlcea.

Traian Guminski