Prinşi la furat de lemne

Patru bărbaţi au fost surprinşi în zona localităţii Roşiile, sat. Zgubea Mare, de jandarmi din cadrul Inspectoratului de Jandarmi Judeţean Vâlcea, aflaţi în misiune pe linia prevenirii şi combaterii faptelor antisociale, în timp ce descărcau material lemnos dintr-un tractor.

Jandarmii au intervenit şi i-au interceptat pe cei patru bărbaţi, stabilind că se numesc Liviu-Alin R. de 27 de ani, Mihai Adrian A. de 22 de ani, Ilie R. de 51 de ani şi Petre G. de 75 de ani, toţi din localitatea Roşiile, care le-au spus jandarmilor că au tăiat materialul lemnos, de pe terenul proprietate personală al numitului Petre G. situat în punctul „Piersăceanca”, fără ca materialul lemnos să fi fost marcat în prealabil de către organele silvice. S-a procedat la identificarea la cioată a materialului lemnos, stabilindu-se că acesta provine din tăierea unui arbore de esenţă stejar, cu diametrul de 82 cm, fără a prezenta marcă silvică. În urma măsurării şi cubării a rezultat cantitatea de 5,934 mc, material lemnos cu valoarea de 2.507,91lei.
Materialul lemnos a fost ridicat în vederea confiscării iar celor patru bărbaţi, le-au fost întocmite acte de constatare pentru comiterea faptei prevăzute art. 107 alin.1, lit. c, din Legea 46/2008 Codul Silvic “tăierea , fără drept de arbori din fondul forestier naţional şi din vegetaţia forestieră indiferent de forma de proprietat”.
Actele de constatare întocmite au fost înaintate Parchetului de pe lângă Judecătoria Bălceşti pentru continuarea cercetărilor.