Primarul din Stoilești acuză birocrația excesivă din Compania Națională de Investiții

Florin Ionescu este unul din primarii destoinici ai PSD care a realizat multe pentru comuna sa atâta timp cât la conducerea țării a fost un Guvern responsabil care a susținut programe și proiecte investiționale. Actuala Guvernare își bate joc de aproape toți românii, dar mai ales de cei care locuiesc în comune conduse de primari PSD.
Primăria din Stoileşti este una dintre primăriile care au depus la Compania Naţională de Investiţii un portofoliu important de proiecte. Primarul spune că nu are nici o informaţie atunci când vine vorba despre stadiul dosarelor depuse:
“Nu ştim nimic, fiindcă nimeni nu ne mai dă nici o informaţie, mare parte sunt în concedii, mare parte în medicale, mare parte sunt aglomeraţi, iar alţii în delegaţii. Asta se întâmplă, depunem un proiect şi stăm să aşteptăm, dar nu avem nici o finalitate”.
Florin Ionescu a semnat contractul de finanţare la CNI pentru căminul cultural din satul Bulagei de la începutul anului, cu toate acestea nici până acum nu au început lucrările: „Sunt mereu alte etape, contactarea dirigintelui de şantier care durează două luni, după aceea mai trec câteva luni până se dă ordinul de începere. Sunt etape atât de lungi pe care ar trebui să le parcurgem pe perioada unor zile, dar la CNI toate acestea durează de peste 5 luni, iar o licitaţie se poate întinde pe o perioadă de aproximativ un an”. Administraţia locală din Stoileşti are la CNI depus proiectul pentru construcţia unui sediu nou al primăriei. La CNI este depus şi proiectul pentru asfaltarea drumurilor pe o lungime de 15 kilometri, proiect care iniţial a fost depus la FDI şi licitat, dar a fost şi executat în procent de 10%. Programul FDI a fost reziliat, proiectul a fost redepus la CNI, iar în acest timp tot ceea ce s-a executat se degradează. Primarul spune că nu are nici o informaţie concretă, dar CNI, în tot cest timp a solicitat documente, ca mai apoi să informeze primăria că în această perioadă nu se finanţează proiectele pentru asfaltarea drumurilor comunale.
O adevărată mizerie și bătaie de joc gestionate de un Guvern incapabil de a înțelege problemele reale ale societății. Un Guvern al cărui premier nu știe cât costă o pâine și a cărui Ministru de Finanțe nu știe care este salariul minim. (T.G.).