Ce ar trebui să facă dezvoltatorul imobiliar Romeo Iliescu cu “talibanii” din Consiliul Municipal Râmnicu Vâlcea

Ca mulți alți colegi din presa locală am constatat, de-a lungul anilor, că cel mai nociv segment al politicului îl reprezintă consilierii județeni, municipali, orășenești sau locali.

Cum se împart consilierii?

Găsim aici două mari segmente. Sunt cei ce formează o majoritate apropiată primarilor sau președinților de CJ și care de obicei votează orice propune executivul, nu studiază nimic, nu se opun, nu propun, nu discută, încasează indemnizațiile pur și simplu pentru prezența la ședințe și dacă mai pot mai ciupesc câte ceva din vreo AGA sau CA; și sunt ceilalți, cei din opoziție sau cei care formează o majoritate ostilă executivului. Aici de obicei am găsit, și au fost destule cazuri și de la PSD și de la PNL, cele mai ticăloase exemplare ale unei comunități.
Plătiți din banul public să ajute antreprenorii, dezvoltarea localității, populația, acești oameni au sabotat de cele mai multe ori realizările și proiectele executivului, au pus bețe în roate, au distrus proiecte importante, au falimentat firme, au adus prejudicii unor oameni ce munceau, au distrus societăți comerciale, au plantat directori și agamani de-a dreptul imbecili în societăți ale statului și-au băgat neamurile, colegii de partid și rudele prin toate CA urile în care au putut. La nivel național sunt peste 20 de mii de consilieri. Nu știu valoarea totală a sumelor încasate lunar de acești, mulți dintre ei, pierde vară.

Ce fac pentru oraș politrucii din consiliu?

La Râmnicu Vâlcea indemnizația brută a unui consilier este mai mare decât un salariu minim net. Și tot la Râmnicu Vâlcea, din servilism politic, din prostie sau din nesimțire unii consilieri blochează prin vot aprobarea unor PUZ uri solicitate de obicei de societăți de construcție.
Acești constructori și oamenii ce lucrează la ei plătesc taxe orașului. Plătesc impozite, plătesc contribuții pe salarii. Firmele care le vând materiale de construcție plătesc și ele taxe și impozite. Notarii ce perfectează apoi actele de vânzare a imobilelor plătesc taxe, iar proprietarii noilor apartamente vor plăti și ei impozite pe locuințe, an de an.
Vă dați seama ce pagube fac acești consilieri trimiși de râmniceni prin vot în Consiliul Local când pur și simplu nu vor să aprobe investiții importante orașului?
La cea mai recentă ședință a Consiliului Municipal, liberalii au votat PUZ – ul pentru afaceristul Ion Bușcă, dar numai după ce i-au sabotat acestuia investiția luni în șir și l-au umilit. Acest constructor cu o reputație buna a fost adus aproape la disperare și obligat să vină să cerșească voturile, mai avea puțin și stătea și în genunchi în fața unor neoameni îmbuibați lunar cu sume frumoase ca să stea la ședințe din care ori nu înțeleg nimc, ori își bat joc de ele și de legile bunului simț.
PUZ – ul soților Ion și Mihaela Bușcă a fost cerut pentru construirea unui complex rezidențial pe bulevardul Dem Rădulescu din Râmnicu Vâlcea. De patru ori primarul Mircia Gutău a pus pe ordinea de zi acest PUZ și tot de atâtea ori a fost respins de PNL – USR. De data aceasta, însă, proiectul pus pe ordinea de zi tot de Gutău, a trecut. Au votat liberalii care, luni de-a rândul, au umplut spațiul public cu explicația că nu vor vota niciun PUZ, că nu sunt susținătorii “mafiei imobiliare” și că trebuie efectuat un nou PUG. Dar bine, măi, jonglerilor cu voturi, cine îi plătește lui Ion Bușcă acum paguba provenită din întârzierea proiectului? Cine îi plătește acestuia umilințele repetate care au dus la venirea sa în fața Consiliului ca să-și justifice cererile? Voi ați construit în viața voastră o casă? Știți cât ai de alergat după acte, avize și aprobari de la unii care nu au construit nimic? Aveți idee ce important este să le obții pe toate înainte de sezonul cald ca să poți ridica fundația măcar pe timp de vară?

Victima unor frustrați

Tot de ceva timp consilierii slugoi de partid își bat joc de cel mai bun constructor din oraș. Un consilier liberal a zis ca Romeo trebuie să plătească prietenia sa cu primarul și că de aia “ei” nu-i dau voie să mai construiască. Romeo Iliescu a înălțat cele mai înalte blocuri din municipiu, a dat valoare arhitecturală unor foste gropi de gunoaie, a adus modernitate la maxim în construcții folosind materiale rare, lifturi performante, sisteme moderne, de ultimul răcnet, în prevenția și stingerea incendiilor.
Romeo Iliescu a plăti municipalității sume uriașe drept taxe și impozite, a dat locuințe la sute de familii ce deja plătesc impozite anuale pe aceste apartamente noi și tot Romeo Iliescu a dat o pâine multor vâlceni ce nu au mai fost nevoiți să fugă prin țări străine la muncă având aici salarii bune. Și acest om este luat peste picior de niște adevărați “talibani” din Consiliul Municipal. Le spunem talibani pentru că pe de o parte par incapabili să accepte noul și dezoltarea, și în al doilea rând le place să răspândească teroare și frică, să saboteze, să distrugă prin vot așa cum talibanii distrug cu rachete. În realitate poate sunt doar niște frustrați căpătuiți prin sinecura asta de consilier.
PUZ–ul solicitat de Romeo Iliescu a primit vot negativ, motivându-se din nou aberant.

Ce ar trebui să facă Iliescu pentru a primi vot pozitiv?

Îi spunem deschis constructorului vâlcean că ar trebui să intenteze proces consilierilor talibani. Fiecăruia din ei în parte și să ceară daune materiale serioase așa cum au procedat și alți constructori.
Societatea Aston Tehnology a intentat proces consilierilor care s-au opus luni la rând PUZ – ului, solicitând daune de 90.000 de euro fiecărui ales local care a votat negativ, lunar. În fața unui asemenea proces, cu mari perspective de câștig din partea firmei Aston, doi consilieri USR s-au temut și au votat PUZ ul solicitat.
Romeo Iliescu ar putea face mai mult însă decât un proces. Ar putea angaja o firmă de detectivi particulari care să investigheze, cu amănuntul, trecutul fiecărui consilier din ăsta taliban. În cazul unora îl asigur că ar fi interesant să investigheze și prezentul. Totul legat de viața socială, studii, avere, venituri, bani, viață de familie. La urma urmei de ce să ai milă față de unii ce vor să-ți strice reputația, firma, proiectele, față de unii care -și bat joc de tine doar așa, pentru că un partid i-a pus pe o listă de candidați?
Suntem câțiva în Vâlcea care chiar am știi să îmbinăm jurnalistic informațiile unor detectivi profesioniști!

Traian GUMINSKI