Primarul comunei Sinești, trecut de la PNL la PSD, răspunde durelor acuzații ale deputatului Cristian Buican

Cristian Burleanu este unul dintre edilii vechi liberali care va candida la alegerile din 9 iunie, 2024 din partea PSD, pentru un nou mandat. Deputatul Cristian Buican, liderul PNL Vâlcea îi consideră trădători pe edilii care au migrat la PSD și duce un război public cu aproape majoritatea dintre aceștia.

Recent, deputatul liberal a postat pe pagina sa de facebook urmăroarele acuzații legate de primarul din Sinești:
“În atenția institutiilor abilitate politie, DNA, DIICOT, DGA
În Comuna Sinești, județul Vâlcea s-a constituit un grup infracțional organizat condus de primarul Burleanu Cristian (zis Braconieru), și viceprimarul Dumitru Alexandru (zis Infractoru), grup sprijinit de polițiști din cadrul postului local, de la Postul de poliție Berbești precum și procurori de la Parchetul de pe lângă judecătoria Horezu.
Grupul se ocupă de furturi și comerț ilegal de lemn, braconaj și trafic de influență.
De asemenea, grupul face presiuni asupra cetățenilor din comuna Sinești pentru a împiedica libera asociere în partide politice și pentru a împiedica candidatura altor partide în afara PSD la alegerile locale.
Așteptăm de urgență un răspuns din partea autorităților abilitate!!!”.

Nu suntem avocații domnului Burleanu, dar putem pune o întrebare logică liderului liberal: Când a aflat deputatul Buican că primarul liberal Burleanu este un infractor și de ce nu a depus toate informațiile despre infracțiuni, în scris, la organele de cercetare?

Noi nu așteptăm niciun răspuns urgent. Menționăm doar că am citit de trei ori textul primarului din Sinești postat ca răspuns pe pagina deputatului vâlcean. Chiar un om foarte echilibrat și cu mult bun simț trebuie să aibă un anumit nivel pentru a da un răspuns atât de elegant unor acuzații atât de grave.

Cristian Burlanu:

“Domnule Președinte Cristian Buican, ca prim lucru, doresc să vă reamintesc că eu sunt un simplu primar de la țară, primar care a stat alături de PNL încă din anul 2008.
Un al doilea aspect pe care aș vrea să nu îl uitați este acela că noi, primarii de la țară, am avut un aport considerabil în numirea dumneavoastră în funcția pe care o ocupați, în locul domnului Emilian Frâncu.
Personal, nu regret sprijinul pe care vi l-am oferit în acea perioadă, cât și în cele ce au urmat, considerând că pentru o bucată de timp ați întors către cetățeni sprijinul oferit.
PNL Vâlcea s-a bucurat de susținerea a peste jumătate din primari, susținere venită de la oameni simplii, modești, oameni care au crezut în dumneavoastră și în valorile liberalismului. Din păcate, dumneavoastră v-ați îndepărtat de acele valori, iar în consecință, oamenii s-au îndepărtat de dumneavoastră.
Vă supărați că vă pleacă primarii? Oamenii pleacă acolo unde se simt înțeleși și apreciați. Constrângerile și stilul dictatorial nu vor reuși niciodată să facă oamenii să rămână.
Sper că într-un final veți accepta, pentru că de înțeles, ați înțeles, că acum este momentul în care culegeți ceea ce ați semănat. Da, unii dintre noi nu am putut să trecem cu vederea tăierea banilor pe cofinanțări și blocarea proiectelor.
În ceea ce îl privește pe domnul Președinte al CJ, Constantin Rădulescu, la acesta am găsit sprijin ori de câte ori l-am solicitat. Am găsit înțelegerea și aprecierea de care vă spuneam mai sus.
Am dorit să vă răspund în semn de respect pentru toată relația profesională pe care am avut-o în cei peste 15 ani, în niciun caz pentru a intra într-o polemică cu dumneavoastră.
Și nu uitați, acolo unde oamenii aruncă cu pietre, Dumnezeu zidește!
Vă doresc o primăvară frumoasă!”.

Pentru a nu lăsa loc de interpretări menționăm că-l cunoaștem pe edilul din Sinești așa cum îl cunosc toți jurnaliștii, dar nu am avut niciodată o colaborare cu domnia sa. Nu știm nici cum stă în sondajele electorale făcute de cele două partide.
Îi dorim doar să ajungă după gratii, dacă chiar este un infractor, așa cum susține domnul deputat Cristian Buican sau să mai câștige un mandat de primar și să continue modernizarea localității care este vizibilă pentru cei ce o tranzitează.

Traian GUMINSKI