Primăria Păușești Otăsău mărește justificat salariile funcționarilor

Cătălin Avan este un primar atipic nu numai pentru Vâlcea, ci și pentru mare parte a țării. Real interesat de soarta populației tinere și a copiilor, edilul din Otăsău a creat o echipă extrem de eficientă în administrație, a făcut rost de bani, a economisit fonduri, a alocat sume importanete populației de preșcolari și școlarti din localitate.

În vreme ce alte primării au probleme cu banii de salarii și nu pot să-și plătească utilitățile la primăria Păușești, primarul Cătălin Avan, după analiza execuției bugetare la sfârșitul primului semestru, propune majorări cuprinse între 500 și 650 lei pentru fiecare din cei 14 colegi din echipa sa de la primărie. De unde are administrația acești bani tocmai acuma? Au plecat prin transfer două salariate din primărie, care și-au găsit de lucru în localitățile unde domiciliau și grupul unit de lângă primar a preluat sarcinile de serviciu ale acestora, urmând ca fondul de salarii ale acestora să le revină celor care au muncit mai mult. În plus încasările care sunt la nivel optim și economiile realizate la alte cheltuieli materiale, au permis iată ca cei 14 membrii ai echipei Avan din administrație să ducă mai mulți bani familiilor lor.
Este bine de știut că la această primărie nu sunt achiziționate servicii de consultanță, nu se fac deplasări în străinătate, nu se cumpără lemn de foc, ci se exploatează în regim propriu, multe lucrări se fac cu utilajele primăriei.
La Păușești echipa administrativă este foarte performantă fiind singura din mediul rural care a reușit sa acceseze din Fondul de solidaritate al UE sume importante.
Primarul Avan are însă planuri și mai mari: “Începând cu anul 2019, voi propune Consiliului Local ca fiecare familie de tineri care se stabilește cu domiciliul în Păușești (își cumpără sau își construiește casa aici) să primească un ajutor de instalare de 1000 euro, iar pentru fiecare copil care este înscris la școala noastră să primească încă 1000 euro. Astfel vom fi siguri că această comună va atrage tineri căsătoriți și mai ales că are un viitor frumos .Deja la școala Păușești, în urma politicilor publice adoptate, s-au înscris în acest an școlar, 10 copii din alte localități”, ne-a declarat primarul Cătălin Avan. (T.G.)