VIDEO Vâlcencele lui Pera, pregătite de derby!

Azi Sala Sporturilor Traian o să găzduiască derby-ul Olteniei la handbal feminin dintre echipele din Râmnicu Vâlcea și Craiova. Ambele formații au debutat cu dreptul în noua ediție de campionat și promit un adevărat spectacol handbalistic.

Handbalistele celor două echipe au un moral diferit înainte de marele meci care va avea loc azi, cu începere de la ora 17.30. Vâlcencele vin după câștigarea primului trofeu din istoria clubului, Supercupa României, în timp ce craiovencele au ratat calificarea în grupele Ligii Campionilor. Pentru portarul de la SCM Râmnicu Vâlcea, Iulia Dumanska, este un meci special, având în vedere că va juca împotriva fostei sale echipe.
“Noi suntem pregătite pentru acest meci, știm că o să fie greu, Craiova are un lot foarte bun. Cred că sala o să fie plină la ora meciului, publicul vâlcean este un bun cunoscător de handbal. Mi-a părut rău de Craiova că a ratat calificarea în Liga Campionilor, dar le doresc mult succes în Cupa EHF”, ne-a declarat Iulia Dumanska, handbalistă SCM Rm. Vâlcea.


“Noi avem un moral foarte bun după victoria cu CSM București. Păcat că ele au ratat calificarea în Liga Campionilor dar poate să fie un avantaj pentru noi, că nu au un moral foarte bun”, completează Cristina Florica.


“Oarecum vine prea repede acest derby. Echipa nu a ajuns la nivelul maxim în ceea ce privește relațiile de joc. Venim, însă, după o perioadă foarte bună, cu zece victorii în amicale, apoi un succes cu Bucureștiul în Supercupă și apoi altul la zece goluri diferență în campionat. Eu cred că pe noi această pauză ne-a scos puțin din formă, nu ne-a avantajat că nu am jucat imediat după meciul de la Buzău. Faptul că am câștigat în fața CSM-ului ne dă un moral excelent. Vom avea sprijin din tribune, sunt sigur că vâlcenii vor umple Sala Sporturilor Traian. Am încredere în forța grupului și în faptul că am avut continuitate în rezultate pozitive”, spune și Florentin Pera, antrenorul echipei noastre. În acest sezon ambele echipe au ca obiectiv clasarea pe podiumul clasamentului și accederea în viitoarea ediție a cupelor europene.


Gabi Cârjaliu
Video Gabi Henning