Primăria Muereasca a realizat un plan pentru gestionarea apelor uzate

Localitatea de munte are un relief accidentat și este aproape imposibil de realizat aici un sistem de canalizare. Oricum cheltuielile ar fi foarte mari și nu există asemenea surse de finanțare. Totuși primăria a reușit să rezolve alimentarea cu apă acest sistemul de alimentare cu apă acoperă 98% din localitate. Mai există doar câteva case situate pe dealuri care nu sunt conectate dar primarul promite că în următorii ani va extinde rețeaua de conducte și la aceste gospodării, asigurând astfel accesul la apă potabilă pentru fiecare locuință.
Primarul Ion Unguranu a trimis un proiect la Ministerul Mediului pentru finanțare, care va include o stație de epurare, o vidanje și fose septice individuale conform noilor reguli privind colectarea apelor uzate.
“Deoarece construirea unui sistem centralizat de canalizare este costisitoare și neaprobat, am creat un registru al foselor septice din localitate și am propus construirea unei stații de epurare și achiziționarea unei vidanje. Proiectul a fost trimis deja la Ministerul Mediului și cred că va primi finanțare. Acest proiect va include o stație de epurare, o vidanje și fose septice individuale. Comuna Muereasca va gestiona astfel corect și legal apele uzate!” spune edilul din Muereasca. (T.G.)