Malaia a devenit stațiune de interes local prin munca primarului GHEORGHE DINCULESCU

Au fost mai multe administrații succesive ce au ținut pe loc dezvoltarea acestei minunate comune. Tocmai de aceea ar trebui ca la alegerile din 9 iunie să nu mai aibă tupeul de a candida cei ce au arătat că interesele de clan sau personale sunt mai importante decât interesele oamenilor. În orice caz fiecare localnic știe acum că Dinculescu este primarul potrivit, omul ales să facă bine mălăienilor.
Una dintre măsurile-cheie ale mandatului său a fost atestarea localității ca stațiune de interes local. Apoi a reușit să aducă investițiile în infrastructură, Iluminatul public a fost îmbunătățit, iar lucrările la căminele culturale sunt în plină desfășurare. Unul dintre cele mai notabile contracte este cel pentru implementarea unui sistem de canalizare, cu finanțare de 10.600.000 lei, prin programul „Anghel Saligny”.
Gheorghe Dinculescu a făcut în mai puțin de un mandat ce nu s-a făcut în Malaia în 16 ani. A început cu sistemul de apă iar acum canalizarea este în procedură de licitație. Școala și grădinița au fost reabilitate sunt reabilitate și au acum dotări ce concura cu cele din mediul urban. Căminul cultural din satul Săliștea a fost reabilitat, iar căminul cultural din satul Malaia are documentația depusă la CNI aprobată în vederea finanțării. Dar cea mai importantă realizare credem că este obținerea de statut de stațiune de interes local. Acest lucru a impulsionat antreprenorii din turism deoarece pot accesa fondurilor europene mult mai ușor. Cei interesați au început să depună proiecte pe fonduri europene pe nișa turismului unde sunt axe de finanțare pentru stațiuni. Primarul Gheorghe Dinculescu are și un program bine stabilit pe obiective pentru mandatul următor mandat ce-l va prezenta în campania electorală. (T.G.)