Primăria Costeşti pregăteşte aniversarea a 510 ani de atestare documentară

Primarul Toma Peştereanu pune mare preţ pe promovarea turistică a comunei Costeşti care în ultimii ani a beneficiat de prezenţa unui număr sporit de turişti. Promovarea localităţii are loc şi prin serbările din Costeşti. Una dintre ele este aniversarea atestării documentare a localităţii alături de promovarea domnitorului Matei Basarab, ctitorul mănăstirii Arnota, una din bijuteriile arhitectonice ale judeţului.
“Pe 11 octombrie 2022, comuna Costești împlinește 510 ani de atestare documentară. Chiar daca hrisovul a fost scris de Neagoe Basarab pe 11 octombrie 1512, încercăm să punem in valoare pe Matei Basarab, domnitorul Țării Românești, ctitor al mănăstirii Arnota, cel care își doarme somnul de veci, aici, la Arnota. Cu aceasta ocazie vă așteptăm să participați la evenimentele dedicate zilei comunei, începând cu competițiile sportive. Vă așteptăm cu drag!” spune edilul comunei.
Între 3-7 octombrie va avea loc “Cupa Matei Basarab”, o competiţie destinată localnicilor care au vârsta mai mare de 10 ani şi care cuprinde meciuri de fotbal şi tenis de masă. Cei care doresc să participe se pot înscrie până la data de 28 septembrie. (T.G.)