Educaţie digitală pentru elevii din comuna Budeşti

Prin accesarea fondurilor europene recent au fost achiziționate la Școala Gimnazială Budești un număr de 215 tablete, 22 laptopuri, 11 camere web și 10 tablete grafice pentru crearea tuturor condițiilor necesare desfășurării procesului educațional atât pentru elevi cât și pentru cadrele didactice.
Cu ajutorul echipamentelor achiziționate prin proiect, se vor putea pune bazele unui concept nou în sistemul educațional oferit de către Școala Gimnazială din comuna Budești, respectiv educația digitală.
Echipamentele IT au fost achiziţionate cu finanțare europeană prin programul operațional “Competitivitate”. Acestea se adaugă unui amplu proiect de reabilitare totală și ridicare a școlii la nivel de școală euripeană.Școala a fost complet modernizată pe bani europeni. Un obiectiv al proiectului s-a tradus prin asigurarea unei oferte educaţionale adecvate, accesibile şi de calitate pentru copiii din comuna Budeşti care să ducă la creşterea gradului de participare al acestora la nivelul învăţământului obligatoriu. Principalul merit în investiţiile din învăţământ le are primarul Ion Vlădulescu şi echipa sa din primăria Budeşti. (T.G.)