Primăria Budeşti trebuie să investească pentru a susţine investitorii care au creat mii de locuri de muncă

Localitatea este una total atipică pentru judeţul nostru fiind singura cu o creştere constantă şi exponenţială a numărului de locuitori şi a investiţiilor în construcţii din mediul rural vâlcean.
O politică administrativă eficientă şi o folosire la maxim a presei locale, care a promovat investiţiile în zonă, a permis localităţii Budeşti să atragă investitori ce au creat aproape 4000 de locuri de muncă.
Azi mulţi locuitori ai altor comune sau ai municipiului fac naveta pentru a lucra în Budeşti.
Primarul Ion Vlădulescu ştie însă că pentru a susţine aceşti investitori şi afacerile lor trebuie să dezvolte permanent infrastructura şi să o modernizeze.
„Introducerea gazelor naturale este cel mai important obiectiv în acest moment atât pentru locuitori, cât şi pentru societăţile industriale care îşi desfăşoară activitatea în parcul industrial aflat pe raza comunei Budeşti. Proiectul va fi implementat cu fonduri de la bugetul local, realizându-se deja partea de proiectare a investiţiei”, afirmă edilul Vlădulescu.
Primarul Ionel Vlădulescu declară că, în acest an vor începe lucrările de branşare pe o lungime de 26 de kilometri. Satele Linia, Racoviţa, Barza, Bârseşti, Ruda şi Budeşti vor fi primele racordate la gaze naturale.
„Suntem la partea de proiectare şi mai trebuie să obţin două avize. Pentru unul avem deja adresă trimisă la Transgaz privind obţinerea avizului de branşare, şi apoi încă un aviz de la ANR, dar acolo este mult uşor şi mai simplu, acesta se obţine după ce se finalizează proiectul tehnic. Sper ca, până la sfârşitul anului să înceapă efectiv şi branşarea la gaze, deci să înceapă lucrările. Fondurile în primă parte sunt alocate din bugetul local, cu speranţa că vom obţine finanţare pentru a continua investiţia. Dacă nu vom folosi bani din bugetul local atât cât îmi va permite, în aşa fel încât să începem efectiv lucrările la acest proiect al sistemului de gaze, mult dorit de cetăţeni şi inclusiv de mine. Prioritari vor fi cetăţenii, investiţia va începe din satul de centru, Budeşti, pentru că aici va fi staţia de reglare a presiunii. După aceea vom introduce reţeaua pe drumul naţional, în satele Linia, Racoviţa, apoi la Barza, Bârseşti, Ruda, în total vor fi 26 de kilometri, pentru început”, conchide primarul Ion Vlădulescu. (T.G.)