Prefectul de Vâlcea, Florian Marin, nemulțumit de mizeria de pe drumurile naționale

Are o mare experiență în conducerea unor colective și în managementul situațiilor dificile, cunoaște bine lumea politică și administrativă a județului și este învățat să lucreze după agendă, ordonat, planificat și eficient. Prefectul Florian Marin este unul dintre cei mai buni prefecți din țară și probabil cel mai bun pe care l-a avut județul Vâlcea.

Iar față de predecesorii săi din județul nostru este și un foarte bun comunicator, având grijă ca deciziile și activitatea sa să fie cât se poate de transparente. Organizează periodic conferințe de presă, trimite comunicate mass mediei locale și este în contact cu mii de cetățeni care îi pot urmări postările de pe contul de facebook. Iată cât de explicită este postarea sa referitoare la mizeria de pe drumurile naționale și cursurile de apă din județ.
“O temă recurentă, care nu și-a pierdut actualitatea și reprezintă un punct de interes pe agenda Instituției Prefectului o reprezintă modul în care se face salubrizarea și curățirea pe drumurile naționale, cu precădere pe DN 7, pe cursurile de apă dar și în zona barajelor din județ.
Din verificările efectuate de către aparatul de specialitate al Instituției Prefectului a rezultat că mai ales în ceea ce ține de intervenția pe drumurile naționale situația nu este un bună.
Este de asemenea necesară și o implicare mult mai accentuată a Regionalei de Drumuri Craiova, în realizarea lucrărilor de întreținere a drumurilor naționale din județul nostru, dar și de dotare cu mobilier stradal pentru locurile de parcare (coșuri de gunoi, ș.a). În acest sens am purtat astăzi discuții cu conducerile și reprezentanții Secției de Drumuri Naționale Vâlcea,Serviciului Poliției Rutiere Vâlcea,Gărzii de Mediu-Comisariatul Județean Vâlcea, ABA Olt și SEGA Vâlcea, Direcției Silvice Vâlcea precum și ai S.C. Hidroelectrica SA-Sucursala Vâlcea.
S-au stabilit masuri efective de curățare a cursurilor de apă și a luciului barajelor, dar și de curățenie pe drumurile naționale, cu accent pe DN 7. Realizarea acestor activități în mod permenent este necesară întrucât, pe lângă aspectul estetic în distonanță cu frumusețea peisajului natural, reprezintă și factori de producere a inundațiilor (în cazul cursurilor de apă), dată fiind apropierea sezonului ploios. La mijlocul lunii septembrie va fi analizată eficiența activităților și dispuse, dacă va fi cazul, alte măsuri de competența instituțiilor de control pe linie de mediu”.

Traian GUMINSKI