PMP şi-a lansat candidaţii în prezenţa lui Băsescu

Duminică, de la ora 16.00, fostul preşedinte Traian Băsescu a participat la Sala Sindicatelor din Râmnicu Vâlcea la prezentarea candidaţilor Partidului Mişcarea Populară pentru alegerile locale.

Sala a fost arhiplină de susţinători, dar candidaţii prezentaţi nu acoperă toate localităţile din judeţ. Am remarcat în schimb o listă plină de tinere şi tineri pentru consiliul municipal Râmnicu Vâlcea acolo unde sondajele arată că doar 3-4 formaţiuni au şanse să acceadă, iar PMP nu este printre ele. Remarcăm curajul fostului consilier judeţean Marian Mirea, actual preşedinte PMP Vâlcea, care şi-a anunţat candidatura pentru primăria municipiului Râmnicu Vâlcea. Spunem curaj pentru că are “şansa” să obţină un scor foarte mic ţinând cont de anvergura candidaţilor pricipali şi de sondajele efectuate atât de PSD cât şi de PNL.
Traian Băsescu a vorbi mult şi a spus lucruri interesante. A ţinut un discurs lipsit de demagogie şi a dat sfaturi importante candidaţilor, nu numai celor de la PMP, dar şi de la orice formaţiune politică. Şi a vorbit mult despre necesitatea unirii României cu Republica Moldova şi despre cum se poate face acest lucru pe cale paşnică, printr-un referendum în cele două ţări sau printr-un vot al parlamentelor celor două ţări. Fostul preşedinte a arătat că eforturile României de a şcolariza anual tineri din Republica Moldova cu burse au dat roade. “Dacă în 2001 doar 3 la sută din populaţia Moldovei era pentru unirea celor două ţări, astăzi acest procent a ajuns să treacă de 30%”, a declarat Băsescu.