Peste 570 de polițiști vâlceni au asigurat liniștea de Rusalii

Peste 570 de poliţişti vâlceni au fost în stradă pentru liniştea şi siguranţa cetăţenilor, în perioada minivacanţei de Rusalii 2016, astfel încât, nu au fost înregistrate evenimente cu impact asupra siguranţei publice.

Poliţiştii au intervenit la aproape 200 de solicitări primite din partea cetăţenilor şi au aplicat sancţiuni contravenţionale în valoare de aproape 235.000 de lei.
În perioada 17 – 20 iunie a.c., peste 570 de poliţişti şi 360 de autospeciale au acţionat, suplimentar faţă de dispozitivul curent, pentru ca minivacanţa de Rusalii să fie petrecută în siguranţă.
Prezenţa activă a poliţiştilor a făcut ca, în această perioadă, să nu fie înregistrate evenimente deosebite, iar numărul infracţiunilor săvârşite cu violenţă şi cele de natură judiciară să se situeze sub media ultimilor ani.
Poliţiştii au intervenit la peste 190 de sesizări primite de la cetăţeni, dintre acestea 187 fiind apeluri prin intermediul Sistemului Naţional Unic pentru Apeluri de Urgenţă 112.
Tot în această perioadă, poliţiştii au identificat 35 de persoane bănuite de săvârşirea unor infracţiuni.
În cadrul activităţilor efectuate, poliţiştii au aplicat 745 sancţiuni contravenţionale, în valoare de 234.040 de lei.
O atenţie deosebită a fost acordată traficului rutier, poliţiştii acţionând pe principalele drumuri naţionale şi judeţene, pentru ca cetăţenii să se deplaseze spre zonele de agrement şi să se întoarcă acasă în condiţii cât mai sigure.
Pentru prevenirea accidentelor de circulaţie, poliţiştii rutieri au desfăşurat activităţi, în urma cărora au aplicat 635 de sancţiuni contravenţionale la O.U.G. 195/2002 privind circulaţia pe drumurile publice, în valoare de peste 150.000 de lei.
Din totalul sancţiunilor aplicate pentru nerespectarea legislaţiei rutiere, 4 au fost pentru conducere sub influenţa băuturilor alcoolice, 226 pentru viteză excesivă, iar 105 pentru nerespectarea altor prevederi privind circulaţia pe drumurile publice.
De asemenea, poliţiştii au reţinut 36 de permise de conducere şi au retras 18 de certificate de înmatriculare auto.