49 accidente rutiere în judeţul Vâlcea, în primele şase luni ale anului

De la începutul acestui an în România au avut loc peste 1000 de accidente rutiere datorate vitezei neadaptate la condiţiile de drum, din acestea, 49 înregistrându-se în judeţul Vâlcea. Pentru a preveni accidentele rutiere având această cauză, în săptămâna 20-26 iunie la nivel naţional vor fi organizate acţiuni pentru impunerea respectării regimului legal de viteză în zonele cu risc accidentogen ridicat.

Reamintim faptul că poliţia rutieră din cadrul I.P.J. Vâlcea organizează zilnic acţiuni punctuale în trafic, la nivelul întregului judeţ, pentru prevenirea şi combaterea accidentelor rutiere produse din cauza vitezei.
În ziua de 20 iunie a.c., au fost aplicate 81 de sancţiuni contravenţionale pentru depăşirea regimului legal de viteză şi au fost reţinute 2 permise de conducere. De asemenea, au fost depistate 2 infracţiuni la regimul circulaţiei.

Ştiţi ce riscaţi dacă circulaţi cu viteză?

Pe lângă urmările aferente unui accident, urmări care de regulă sunt grave atunci când e vorba de viteză, riscaţi şi sancţiuni pecuniare. Astfel, dacă circulaţi în localitate ( limita 50 km/ h) şi depăşiţi viteza legală :
Circulaţi cu o viteză între 50-70 km/h – 250 lei şi 2 puncte penalizare, cu posibilitate de achitare în 48 ore a jumătate din sumă;
Rulaţi cu o viteză între 70-90 km / h – 375 lei şi 3 puncte penalizare, cu posibilitate de achitare în 48 ore a jumătate din sumă;
La o viteză între 91-100 km/h – 750 lei şi 6 puncte penalizare, cu posibilitate de achitare în 48 ore a jumătate din sumă;
Peste 100 km/h – reţinerea permisului pentru o perioadă de 90 de zile, 1125 lei amendă, cu posibilitate de achitare în 48 ore a jumătate din sumă.
FIŢI MAI RESPONSABILI ÎN TRAFIC!
ŞI VIAŢA DUMNEAVOASTRĂ ESTE ÎN JOC!

Material realizat de Serviciul Rutier Vâlcea