Peste 250 de jandarmi din Vâlcea, vor asigura măsuri suplimentare de ordine și siguranță publică în zonele de competență, în perioada minivacanței prilejuită de Ziua Unirii Principatelor Române

În perioada 21-24 ianuarie 2023, Jandarmeria Vâlcea va menține numărul suplimentar de efective prezente în stradă și va participa la măsurile dispuse la nivelul Ministerului Afacerilor Interne pentru asigurarea unui climat de ordine și siguranță publică. În acest context, vom lua măsuri, ca în zilele următoare să desfășurăm activități pentru prevenirea incidentelor și a faptelor ilegale.

Pe data de 24 ianuarie, un pluton de onoare din partea Inspectoratului de Jandarmi Județean Vâlcea va participa la participa la ceremonia militară dedicată Zilei Unirii Principatelor Române, care se va desfășura în fața sediului Instituției Prefectului Județul Vâlcea, începând cu ora 10:00.

De asemenea, în această perioadă vom fi prezenți în zonele montane pentru siguranța turiștilor.
Jandarmii montani vor fi la datorie atât în zona pârtiei de schi dar şi pe traseele montane pentru menţinerea unui climat de ordine şi siguranţă publică, pentru prevenirea şi combaterea infracţiunilor, fiind pregătiți să intervină în situaţii de urgenţă, pentru salvarea şi evacuarea turiştilor aflaţi în dificultate, dar şi în cazul constatării unor abateri de la normele legale.

În vederea prevenirii accidentelor în zonele montane sau a limitării efectelor în cazul producerii acestora, vă transmitem următoarele recomandări:

-Înainte de a pleca în excursie, informaţi-vă asupra itinerariului propus, gradului de dificultate, starea vremii, condiţiile climatice locale, starea de funcţionare a mijloacelor de transport pe cablu;
-Plecaţi pe munte doar cu echipament adecvat, lanternă, rucsac, trusă de prim ajutor;
-Nu riscaţi să plecaţi singuri la drum;
-Informați jandarmii montani/salvamontiștii/cabanierul cu privire la traseul ales;
-Nu vă abateți de la traseu și evitați scurtăturile;
-În caz de accident puteți solicita cu încredere ajutorul Jandarmeriei Montane prin intermediul numărului unic pentru apeluri de urgenţă 112.

“Prin măsurile pe care le-am luat, suntem pregătiți să intervenim în cel mai scurt timp în sprijinul cetățenilor indiferent că se află într-o situație de urgență sau într-o situație de risc”, au precizat jandarmii vâlceni.