Parc de aventură ultramodern la Ocnele Mari

“Trebuie schimbare în Ocnele Mari! Este un oraş cu cea mai veche atestare documentară din judeţ şi suntem un oraş cu o istorie îndelungată ceea ce ne face să ne implicăm şi să îl aducem acolo unde îi este locul”, afirmă tânărul primar al oraşului Ocnele Mari, Mihai Pătru.

Edilul şef şi-a propus câteva investiţii menite să readucă staţiunea locuitorilor oraşului, dar în acelaşi timp vrea să crească numărul de turişti. Primarul are în plan şi reînfiinţarea băilor tradiţionale cu sare, dar şi asfaltarea mai multor drumuri de interes local.
Prin programul acesta PNDL pe Ordonanţa 28 am depus cinci proiecte la Ministerul Dezvoltării, printre care modernizare străzi etapa a III-a, pe o lungime de 12,6 km, am depus pentru reparaţie poduri şi podeţe în localitatea Ocnele Mari, şi schimbarea iluminatului stradal. Ni s-a respins modernizarea trotuarelor aleilor pietonale şi pentru biciclişti pentru că nu sunt cuprinse de PNDL. Vrem să construim o sală de sport cu 100 de locuri pe Compania Naţională de Investiţii în zona ştrandului . Am reuşit după 30 de ani să facem normalitate la ştrandul Ocnele Mari, adică să concesionăm terenul pe care l-am dobândit în 27 septembrie 2016. A reuşit să concesioneze o firmă care are în proprietate acele clădiri din interiorul ştrandului pe 49 de ani. Plăteşte 4 mii euro pe an plus impozitul pe teren. Este o performanţă a primarului Pătru acest lucru. Încă un lucru pe care îl considerăm performanţă este faptul că am reuşit să facem documentaţie şi caiet de sarcini pentru un parc de aventură ultramodern tot în zona ştrandului care cuprinde Lacul Roşu aflat în zonă, plus că am scos la licitaţie baza de tratament Căprioara”, ne spune primarul Mihai Pătru.
În următoarea perioadă o lucrare destul de importantă pe care primarul vrea să o execute este modernizarea centrului civic din bugetul propriu al primăriei şi va cuprinde modernizarea trotuarelor şi mobilier stradal.

Letiţia Lazăr