Ostroveni este cartierul cel mai bolnav din Oltenia

Cartierul Ostroveni din Râmnicu Vâlcea are o populaţie de aproximativ 40 de mii de oameni. Raportat la numărul acestora următoarele date ne arată cât de bolnavă fizic şi psihic este această populaţie.

În cartier există 11 farmacii din care una deschisă non stop şi toate au clienţi, 23 de cabinete de medici de familie, 12 cabinete medicale specializate, şase săli tip cazinou deschise non stop plus încă 8 săli de jocuri care conţin sloturi şi rulete şi 48 agenţii de pariuri.
Mai mult de jumătate din cartier suferă de dependenţa faţă de jocuri de noroc. Numărul pensionarilor şi al femeilor care pariază constant sau joacă la sloturi este în creştere. Şi cele mai importante case de pariuri şi multinaţionale care fac afaceri cu jocuri de noroc au reprezentanţe în acest cartier. Tot în Ostroveni se află şi cele mai multe prostituate din oraş dacă analizăm siteurile specializate de escorte. Această statistică ne arată de fapt cât de imbecilă este decizia guvernanţilor de a nu legaliza prostituţia. Când nu merg la doctor, farmacie, cazinou sau femei cei din Ostroveni sunt clienţi a peste 100 de mici baruri de cartier, a celor două cluburi, a restaurantelor şi teraselor. În tot cartierul mai există doar 3 croitorii şi două ateliere de cizmărie, plus o mulţime de magazine şi bănci. Nimeni nu produce direct în cartier. Pensiile, banii trimişi din afară de cei care lucrează în străinătate, salariile bugetarilor şi bani câştigaţi de hackeri şi prostituate alimentează financiar viciile cetăţenilor din acest cartier altădată plin de muncitori care lucrau pe Platforma Chimică, la UZUC, Vâlceana, CPL, HERVIL, CET, USG şi OLTCHIM.
Peste jumătate din populaţia cartierului este fumătoare, iar numărul mare de cafenele, dar şi de dozatoare de cafea stradale sau deţinute de mici chioşcuri completează imaginea despre vicioşii locuitori ai acestui cartier.

Traian Guminski