Modernizarea drumurilor din Stoilești este în grafic

Când ești primar în cea mai întinsă comună vâlceană, nu este deloc ușor. Vorbim despre Florin Ionescu, edilul de la Stoilești, cel care a încercat și a reușit să rezolve, în mare parte, problema infrastructurii rutiere din localitate, infrastructură care însumează peste 200 de kilometri de drumuri.
Startul proiectului de modernizare a 15 ulițe din comună, cu finanțare prin Programul Național de Investiții Anghel Saligny s-a dat anul trecut și lucrările sunt în grafic. Până acum s-a executat mai bine de 40 la sută din proiect, primarul Ionescu fiind zilnic pe teren pentru a verifica la fața locului calitatea asfaltărilor care este una la standarde europene.
În această perioadă se lucrează într-o zonă sensibilă, pa drumul care duce în satul Malu, acolo unde se intervine pentru consolidarea terasamentului. Imediat se va trece la turnarea primului strat de asfalt, investiție pe care locuitorii din sat o așteaptă de mulți ani.
Proiectul va continua în satele Geamăna și Bârsoiu. În paralel se amenajează șanțurile pe drumurile unde s-a turnat primul strat de asfalt anul trecut.
O altă veste bună este că și cu bani de la bugetul local se vor asfalta alte ulițe din comună în timp ce se caută surse de finanțare pentru rezolvarea în totalitate a problemei infrastructurii rutiere. (Gabriel Cîrjaliu)