Cadouri ale Primăriei Bujoreni pentru toţi localnicii

După Sărbătorile Pascale, primarul Gheorghe Gîngu dă startul unui amplu proiect de cadastrare sistematică a tuturor imobilelor din localitatea Bujoreni. Acest serviciu, oferit gratuit cetățenilor, finanțat din fonduri europene, este evaluat la aproape două milioane de lei și vizează înregistrarea oficială a tuturor proprietăților pe o suprafață totală de peste 3600 de hectare.
Primarul Gheorghe Gîngu: “Este un pas crucial pentru dezvoltarea localității. Prin acest proiect, fiecare proprietate din comuna Bujoreni va fi înregistrată oficial, ceea ce va clarifica multe dintre problemele legate de terenuri, inclusiv suprapunerile și neconcordanțele din fondul funciar.”

Proiectul nu a fost lipsit de provocări. În ultimii patru ani, au fost necesare patru sesiuni de licitație pentru a alege cel mai bun ofertant pentru realizarea cadastrului.
“Ultima licitație a fost competitivă, cu nouă ofertanți înscriși, iar câștigător a fost un consorțiu condus de un respectat profesor universitar. Aceasta ne oferă încrederea că lucrările vor fi efectuate la cel mai înalt standard”, a mai spus Gheorghe Gîngu.
Locuitorii sunt încurajați să colaboreze cu autoritățile și echipele de cadastru pentru a facilita procesul de înregistrare. Aceasta nu numai că va aduce claritate și ordine în administrarea proprietăților, dar va deschide și poarta către noi investiții și proiecte de dezvoltare în Bujoreni.
Proiectul pentru introducerea reţelei de gaz în Bujoreni va începe după Paște.
Primarul Gheorghe Gîngu este deranjat de obstacolele birocratice care împiedică demersurile proiectului de extindere a rețelei de gaze naturale în Bujoreni, un proiect crucial pentru comunitate:
„Iar ne-au mai trimis niște clarificări pe care nu le mai înțelegem, de exemplu că nu există formularul doi conform normelor metodologice. Toate acestea nu fac decât să bată pasul pe loc în demararea lucrărilor. Ne-am săturat, periodic răspundem la clarificări, o birocrație care nu face altceva decât să întârzie proiectul extrem de așteptat de comunitate. Pare că intenționat ni se pun bețe în roate, dar nu ne lăsăm intimidați, mergem mai departe. În țara aceasta trebuie să rămână și câte un steag”, a declarat primarul.
Primarul Gîngu a asigurat locuitorii că, indiferent de situație, lucrările la proiectul de extindere a sistemului de gaze vor începe imediat după Paște, cu scopul de a fi finalizate până în vară. Acesta a menționat că, odată cu finalizarea lucrărilor la gaze, în luna septembrie vor începe lucrările de asfaltare pe toate străzile din localitate.

Letiţia Lazăr