Liga Suporterilor Vâlceni nu e de acord cu soluția Cristinei Vărzaru

Reprezentanții Ligii Suporterilor Vâlceni nu sunt de acord cu soluția secretarului general al FRH, Cristina Vărzaru. Fosta handbalistă a Oltchimului spune că actualul sezon se va finaliza cu 9 meciuri în mai puțin de 30 de zile.

Iată comunicatul de presă emis de LSV: “Cu privire la situația actuală cauzată de Covid 19 privind desfășurarea sezonului 2019 – 2020 a Campionatului Național Feminin de handbal :Liga Florilor”, prezentăm punctul de vedere al LSV. Din nefericire, ne confruntăm cu o situație fără precedent în istoria handbalului românesc și nu numai, toate competițiile fiind suspendate de aproape o lună de zile din cauza pandemiei și a măsurilor cauzate de aceasta, toate aceste măsuri afectând iremediabil toți factorii implicați în fenomen: federație, cluburi sponsori, fani… Dorim pe această cale să atragem atenția Federației Române de Handbal pentru luarea unei decizii cât mai normale și echitabile pentru toți factorii implicați, dar mai ales pentru cei care sunt implicați direct și anume jucătoarele / jucătorii de handbal. Toată lumea ar dori ca acest campionat / cupă să se termine pe teren, însă aruncând o privire asupra situației actuale din păcate nu vedem cum… Și cum dintotdeauna am dorit să fim numărul 1 în Europa și să-i învingem pe cei mai buni încercăm să observăm ce fac și celelate federații importante din handbalul european. Această poziție pe care o exprimăm vine întărită și de ultimele decizii luate la nivelul federațiilor din cele mai bune campionate ale Europei, ultimul exemplu fiind chiar cel mai puternic campionat la feminin și anume Ungaria, vechea noastră rivală. NU putem însă să înțelegem ultimele declarații venite din partea Federației Române de Handbal prin secretarul general, Cristina Vărzaru… Suntem mâhniți și stupefiați de declarațiile acesteia, mai ales că vin din partea unei foste campioane în acest sport minunat, care teoretic, ar trebui să știe ce înseamnă reacomodarea la efort după 2 luni de pauză pentru orice sportiv.
Având în vedere că loturile actuale ale echipelor din “ Liga Florilor” sunt influențate de criterile impuse de federație, cu jucătoare care marea majoritate privin din zone roșii sau galbene ale pandemiei, nu reușim să înțelegem calendarul visat de aceasta. Orice jucătoare străina care vine la echipă trebuie să intre în autoizolare 14 zile, ori dacă acestea încep antrenamentele pe 2-3 iunie, luna iunie în care, conform spuselor secretarului, se vor disputa 7 meciuri din campionat plus 2 meciuri în cupă… asta în 3 săptămâni. Ce facem cu sănătatea jucătoarelor d-șoara Cristina Vărzaru? NIMENI nu își dorește în palmares un titlu de campion câștigat pe hartie, un titlu pe care noi suporterii nu am avea cum să îl sărbătorim și să ne lăudăm în fața rivalilor. E adevărat, cel puțin așa gândim noi! Nici acum nu reușim să înțelegem cum dumneavoastră care sunteți direct implicată emoțional luați parte la luarea unor decizii atât de importante? Înțelegem că în aceste vremuri tulburi doriți să aduceți o bucurie în casă, vă rugăm însă să fiți obiectivă și să vă gândiți și la jucătorul de handbal, nu numai la antrenor… Considerăm că o decizie trebuie luată, o decizie care să țină cont prioritar de sănătatea jucătoarelor, și nu de anumite interese personale, iar exemplul Federației Maghiare este, spunem noi, cel mai elocvent in acest sens, cu promovarea echipei de pe primul loc din Divizia A, noi având din păcate, deja un loc vacant”. (G.C.)