ISJ Vâlcea a intrat pe mâna unei găști liberale de pomină

Așa cum era de așteptat, liberalii s-au mișcat repede după ce au acaparat prin forță conducerea Inspectoratului Școlar Județean.

Mihaela Andreianu, numită fără concurs inspector general, a acționat fără scrupule și a determinat mai mulți inspectori școlari să-și depună demisiile. Unii au renunțat să mai ducă o luptă inutilă, deși aveau concursuri date și mandatele nu le expiraseră. Când au înțeles cu cine vor trebui să lucreze au plecat. Adjuncta doamnei Andreianu vine din Horezu unde era profesoară de lucru manual.
Mirela Toma este genul de vasal perfect al liderilor liberali și apare prin toate pozele de campanie electorală din ultimii ani. Sursele noastre spun că după ce pleacă Mihaela din birou, îi ia loc imediat Mirela.
Fără rușine și fără concurs, unii spun că și fără expertiză profesională, s-au parașutat pe locurile rămase libere de inspectori următoarele cadre de nădejde ale PNL, (cu mențiunea că vor urma și alte numiri liberale pe posturi încă vacante):
– Maria Bocoi – Inspector Limba Română:
Este prietenă apropiată a doamnei adjunct Mirela Toma. Este de la Horezu și a trecut pe la toate partidele, ultima dată era pe la ALDE. Gurile rele din PNL spun că era expertă în a strânge bani de la elevi, că nu-și făcea toate orele. Are și o mare calitate, știe să dea like pe facebook cui trebuie și să pupe pe cine trebuie. Genul de femeie oportunistă, deci merită această avansare.

– Cristina Bologa – Inspector Matematică:
Să pui inspector la matematică o profesoară de la Liceul de Arte, acolo unde matematica este opțională, care nu are nicio realizare remarcabilă în carieră și nu o recomandă absolut nimic? Este posibil, dar noi credem că ceva –ceva trebuie să o recomande așa că vom săpa să vedem a cui pilă este și cu cine a rezolvat ecuații în viața ei.

– Larisa Nițu: Învățământ Special:
“Asta nu a făcut nimic nici pentru partid. Dă likeuri și share pe fb atât”, îmi spune un liberal vechi. Dar alți liberali îmi șoptesc că este pila miliardarului Grig Crăciunescu și că de aceea a fost avansată. Posibil. Totul este posibil în guvernarea lui Orban și-n stare de urgență.

– Ana Ungureanu: Inspector Învățământ primar:
Domnișoara tomnatică este om de încredere a doamnei “general”, consilier local la Călimănești, fostă director adjunct de școală. Mereu apropiată de primarul Florinel Constantinescu (“nu are cum să scape de ea este ca o lipitoare, nu-l slăbește deloc”, ne spune un localnic liberal); a fost avansată și la insistențele primarului de Călimănești.

– Cătălin Soare: Inspector Proiecte Educaționale:
Acţiunile lui Cătălin Soare au intrat, în urmă cu cinci – şase ani, în atenţia Direcţiei Naţionale Anticorupţie (DNA), însă ancheta nu a ajuns la un final. Sau, cel puţin, nu a ajuns la un final defavorabil profesorului. În timpul guvernării Tăriceanu, Soare a fost inspector tocmai pe proiecte europene la ISJ Vâlcea. Este evident cu ce s-a ocupat din această postură.
Iată ce scria cunoscutul junalist de investigații Crișu Popescu, în Gazeta Vâlceană, exact în urmă cu doi ani:
“Cu toate acestea, există un profesor vâlcean care a ajuns la asemenea “performanţe”. Publicăm o fotografie a maşinii profesorului de istorie (deci, nici măcar o materie foarte căutată pentru meditaţii) Cătălin Soare, titular la Colegiul Economic din Râmnicu Vâlcea. Este vorba despre celebrul Mercedes 350d 4Matic, o “bijuterie” al cărei preţ de catalog fluctuează, în funcţie de accesorii, de la 70.000, la 80.000 de euro.De câţiva ani, bunăstarea financiară a familiei Soare este comparabilă cu a unor vechi afacerişti ale căror afaceri se învârt în jurul milioanelor de euro. Nici soţia (Florina Soare), care este tot profesor, nu este angajata unui mediu concurenţial cu salarii exorbitante. De doi – trei ani este directorul Şcolii nr. 1 “Take Ionescu”, din Râmnicu Vâlcea. Deci, nimic n-ar justifica, aparent, imensele sume ce compun bugetul familial. Explicaţia o dau, însă, “mormanele” de bani câştigate din fonduri europene. Profesorul de istorie, care trece foarte rar pe la ore (datorită sau din cauza proiectelor în care este angrenat) se ocupă de ceea ce în termeni de specialitate se numeşte mobilitatea elevilor şi a cadrelor didactice. Adică, un fel de schimburi de experienţă, prin care mai mulţi profesori şi elevi vâlceni pleacă peste hotare. Locul preferat este oraşul Worthning, din Anglia, unde există un liceu la care Soare are “intrare”. Sub egida asociaţiei sale, Forumul Cetăţenesc pentru Acţiune Socială şi pentru Educaţie Civică (FCASPC), Soare desfăşoare asemenea activităţi. Cum şi mai ales în ce fel sunt benefice respectivele mobilităţi, se vede: maşină de aproape 80.000 de euro. Surse din Cancelaria Şcolii cu Ceas susţin că, nu demult, soţia lui Soare se lăuda că va achiziţiona pământ tocmai în îndepărtata Africă de Sud”.

– Adrian Calotă – Perfecționare:
Acest profesor este o figură într-adevăr. Prieten apropiat, de șpriț chiar, al consilierului municipal Mircea Poenaru, deseori certat rău cu frizerii, soț al mai cunoscutei Dana Calotă de la Pedagogic, omul ăsta nu are absolut nici cel mai mic merit pentru a obține un așa post. Un apropiat liberal a scuipat pe jos azi când i-am zis de numirea lui Calotă și a zis: “Ptiu drace, Traiane! Îmi cer scuze că m-am supărat pe tine că scrii de rău de noi, dar nici nu ai cum să faci altfel. ĂȘTIA AI MEI NU AU NICIO RUȘINE, NUMAI NULITĂȚI PROMOVEAZĂ!
O profesoară din PSD a fost și mai dură: “Este un bețivan ratat!”
Nu ne asumăm că lucrurile stau chiar așa dar vom avea timp să vedem pe parcurs.

Îi felicităm pentru corectitudine, transparență și profesionalism pe cei de la PNL care au schimbat radical fața ISJ Vâlcea. Să aveți parte de tot ceea ce meritați!

Traian GUMINSKI