Indecenţa politicienilor vâlceni

Poate este prea mult spus politicieni. Mulţi dintre aleşii din consiliile locale, municipale şi cei judeţean sunt doar nişte oportunişti care au făcut carieră pin partide neavând altceva mai bun de făcut prin joburile lor, au ajuns pe liste la alegeri, se cred importanţi şi îndreptăţiţi să primească lunar bani mulţi.
La nivel naţional sumele cheltuite cu aceste din ce în ce mai toxice consilii este imens.
Dar pierderea mare a unor comunităţi nu este legată neparat de plata unor oameni pentru a dormi în şedinţe sau pentru a nu face nimica.
Pierderea cea mare provine din sabotarea unor proiecte, din stoparea unor investiţii, din reaua credinţă acestor indivizi care votează împotriva cetăţenilor, reuşind uneori să facă, prin vot, rele multe şi mari. De ce fac asta? De cele mai multe ori din răutate sau prostie şi din o slugărnicie fără limite faţă de lideri politici frustraţi, răi, leneşi şi egoişti care le sunt şefi în partide.
Pînă acest sistem adminsitrativ nu va fi schimbat la noi mereu vor fi politicieni distructivi.
Nesimţirea mare este însă când unii din ei se laudă pe reţelele de socializare de fapt cu munca salariaţilor din primării. Unii din oamenii de acolo lucrează din greu pentru a duce un proiect la capăt. Apoi vine unul sau mai mulţi din aceşti freacă mentă şi postează mesaje din care populaţia ar trebui să înţeleagă că x sau y investiţie se face din bunăvoinţa, inteligenţa sau insistenţa respectivului consilier.
În judeţ este celebru deja cazul viceprimarului de municipiu care încasează lunar un salar de câteva mii de euro fără să treacă pe la servici cu lunile. În schimb trece prin cartiere după amiaza şi prin cârciumi dimineaţa vorbindu-şi de rău şeful direct, pe cei din primărie, pe cei care muncesc, suminând încrederea oamenilor în administraţie. Aliniaţi perfect în acest comportament iresponsabil mulţi consilieri au stopat investiţii cu bani europeni şi mai nou construcţii de imobile. Constructorii din Vâlcea sunt afectaţi de aceste decizii incredibil de absurde şi cretinoide care afectează locuri de muncă, afaceri legale ce aduc venituri statului, bugetul local care pierde an de an banii ce se obţin din impozitele pe noile apartamente. Tinerii se zbat să obţină o locuinţă pe o piaţă imobiliară afectată de nişte nemernici plătiţi aproape la nivelul unui funcţionar pentru a face ceva util oraşului. Nu fac! Rod ca nişte lăcuste tot ce pot. Sunt mai indecenţi decât dacă ar umbla dezbrăcaţi prin oraş. Sunt ciuma modernă a administraţiilor locale. Şi ar trebui exmatriculaţi prin votul nostru din consilii la alegerile următoare!

Traian GUMINSKI