Incendiu la Vaideeni

Pompierii militari din cadrul Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă „General Magheru” al Judeţului Vâlcea au fost solicitaţi luni, 25 ianuarie, la ora 18.26, pentru stingerea unui incendiu produs la o bucătărie de vară în localitatea Vaideeni.

Până la stingerea incendiului, au ars acoperişul bucătăriei de vară pe circa 12 mp şi circa 5 mp din acoperişul casei de locuit. Incendiul a fost stins împreună cu serviciile voluntare ale localităţilor Horezu şi Vaideeni. Cauza probabilă, stabilită în urma cercetărilor preliminare, se pare a fi producerea unui scurtcircuit din cauza conductorilor electrici defecţi.
Pentru evitarea unor situaţii asemănătoare, trebuie respectate următoarele reguli:
nu utilizaţi aparatele electrice, cablurile electrice, prizele, întrerupătoarele, dispozitivele de protecţie cu defecţiuni sau cu improvizaţii;
nu folosiţi siguranţe fuzibile supradimensionate prin înlocuirea cu liţă a fuzibilului calibrat;
nu suprasolicitaţi instalaţia electrică folosind mai multe aparate simultan;
nu lăsaţi nesupravegheate aparate electrice sub tensiune, cum sunt: fier de călcat, reşou, radiator şi altele asemenea;
instalaţi şi utilizaţi aparatura electrocasnică respectând cu stricteţe indicaţiile producătorului ce sunt menţionate în prospectul produsului;
verificaţi periodic cordoanele de legătură ale aparatelor electrice şi luaţi măsuri pentru înlocuirea acestora atunci când sunt uzate.