Gestionarea apelor uzate, în atenția primarului Ion Ungureanu

În localitatea Muereasca, situată la doar 12 kilometri de municipiul Râmnicu Vâlcea, găsim drumuri asfaltate, școli moderne, iar sistemul de apă este funcțional. Deși rețeaua de canalizare lipsește, se plănuiește construirea unui sistem cu fose septice pentru fiecare gospodărie, din cauza reliefului local care nu permite instalarea conductelor. Fondurile europene atrase de medicii de familie au dus la modernizarea cabinetelor medicale.

Fiindcă relieful nu permite, localitatea nu are canalizare centralizată. Primarul a trimis un proiect la Ministerul Mediului pentru finanțare, care va include o stație de epurare, o vidanje și fose septice individuale conform noilor reguli privind colectarea apelor uzate.

Primarul Ion Ungureanu explică: „Deoarece construirea unui sistem centralizat este costisitoare și neaprobat, am creat un registru al foselor septice din localitate și am propus construirea unei stații de epurare și achiziționarea unei vidanje. Proiectul a fost trimis deja la Ministerul Mediului și va primi finanțare. Acest proiect va include o stație de epurare, o vidanje și fose septice individuale.”